Annons
Annons

Caroline Darcourt och Malin Wahlkamp Nilsson befordras till A-truppen

Efter strålande resultat i vårens internationella starter har förbundskapten Bo Jenå valt att flytta två ryttare från B till A-truppen i dressyr.

Två svenska ekipage har fått chansen att visa framfötterna internationellt den här våren och de var inte sena att visa vad de går för.

Det handlar om Caroline Darcourt och Malin Wahlkamp Nilsson som nu flyttas upp från landslagets B-trupp till A-truppen.

Fin utveckling för Caroline och Lord Django

- Caroline har gjort en väldigt fin vintersäsong i Wellington med bra procent, hästen har sett fin ut och gjort bra resultat, särskilt i GP Special i Compiègne. Hon visar en uppåtstigande kurva så henne välkomnar vi hjärtligt, säger Bo Jenå.

Hennes häst Lord Django (äg: Lövsta Stuteri) har gjort en fin utveckling och Bo Jenå har höga förhoppningar för ekipaget.

- Django har hon ridit ett tag och sista tiden har det verkligen lossnat. Träningen ser väldigt bra ut och vi hoppas på ett fint SM, säger Bo Jenå, och lägger till:

- Carro är en stilryttare som är väldigt elegant till häst, hon rider mjukt och säkert och domarna gillar hennes harmoni. Hästen gör jättefina byten och går i väldigt stadig form, det ser bra ut för dem.

LÄS MER: Drömveckor i Florida gav Darcourt raketstart på säsongen Länk till annan webbplats.

Bo Jenå: "Väldigt mycket rutin"

Malin Wahlkamp Nilsson har jobbat hos Patrik Kittel i många år och blivit proffs på att kunna rida alla typer av hästar.

- Malin har väldigt mycket rutin med känsliga hästar. Valbonne har utvecklats väl under henne, det är en lätt och känslig häst med fint uttryck som dessutom är SWB, som vi är extra glada för att den är på väg mot toppen.

Malin Wahlkamp-Nilsson (arkivbild).

Foto: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån

- I Compiègnes Nations Cup tidigare i vår red Malin på övertygande procent och plockade riktigt fina placeringar i både GP och GP Special.

LÄS MER: Stark insats i dressyrens Nations Cup Länk till annan webbplats.

Aktuella för mästerskap

Uppflyttningen till A-truppen betyder att ryttarna är ett steg närmre spetstruppen, alltså de som i första hand är aktuella för mästerskap och de allra viktigaste tävlingarna.

Närmast väntar ett spännande SM för de svenska dressyryttarna. Därefter kommer Bo Jenå och landslagsledningen ta ut vilka ryttare som får åka till Nordiska mästerskapen i Drammen, Norge.

- Det är en fantastisk tävling med internationell inramning så det ska bli kul att se ryttarna där, säger Bo Jenå.

Landslagen i dressyr 2023 Länk till annan webbplats.

Publicerad:

Aktuellt