Annons
Annons

Dante och Nilshagen slipar form - lyfte till årets tredje seger

Therese Nilshagen och Dante Weltino lämnar helgens tävlingar med en seger och en andraplats.

Foto: Leonie Horky/Bildbyrån

De slutade tvåa i fredagens GP - i lördagens Grand Prix Special var de bäst av alla.
– Det kändes väldigt bra idag, man kan absolut inte klaga, säger Therese Nilshagen efter helgens sista start i tyska München med Dante Weltino OLD.

De har en lång tävlingskarriär tillsammans, har stor mästerskapsrutin och på årets sex starter har de tagit tre segrar. Men de fortsätter envist att slipar på detaljer, även efter en vinst.

– Det gäller att hela tiden justera och skruva på allt, för att plocka en procent eller delar av den. Jag tycke vi hade en jättefin framridning idag, sedan blev det lite ”frustigt” i piaffen i en av linjerna men jag lyckades rida igenom den lilla dippen och efter det kändes det väldig bra igen, men det lärde vi oss nåt av så klart också, säger Therese Nilshagen.

I dag plockar jag med mig att vi kan värma upp med lite färre steg i piaffen. Lite piaff, några steg fram och lite mer piaff.

Vad tar du med dig från den här tävlingsdagen?
– I dag plockar jag med mig att vi kan värma upp med lite färre steg i piaffen. Lite piaff, några steg fram och lite mer piaff. Det gäller ju att behålla bjudningen även om hästen skulle bli lite spänd, säger hon och resonerar kring rörelsen där hästen travar på stället.

Söndagens seger vann de drygt en halv procent före Tysklands mästerskapsryttare Dorothee Schneider som avslutning på de femstjärniga tävlingarna i München.

– En andraplats och en seger kan man bara vara jättenöjd med, säger Therese Nilshagen.

Segern tillsammans med stallets största stjärna var hennes andra för dagen. Med 73.219 procent vann hon också St George Special tillsammans med framtidshästen La Vie. I morgon väntar ny segerchans för det ekipaget i en klass över samma program.

Nästa tävling för Dante Weltino ser ut att bli i tyska Aachen i månadsskiftet juni/juli.

Resultat:

München-Riem, Tyskland – internationell dressyr
5* Grand Prix Special:

1) Therese Nilshagen, Sverige, Dante Weltinno OLD, 75.043 procent
2) Dorothee Schneider, Tyskland, First Romance 2, 74.596 procent
3) Katharina Hemmer , Tyskland, Denoix PCH, 73.085 procent

Fullständiga resultat från lördagen i München-Riem Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt