Annons
Annons

Nytt fint steg på EM-vägen för Therese och Dante Weltino OLD

Therese Nilshagen och Dante Weltino OLD på VM i Herning där svenska laget slutade fyra och kvalade till OS i Paris.

Foto: Roland Thunholm

74.000 procent och näst högst upp på den femstjärniga GP-pallen i tyska München-Riem var precis lagom bra med blicken fäst på höstens EM i Riesenbeck. – Det finns mer att skruva på, det var inte perfekt men tekniskt felfritt, säger Therese Nilshagen om ritten på sin svarta dressyrhingst.

Med nya mästerskap i sikte var helgens tävlingsplats ingen slump.

– Vi vill ju ha det absolut bästa upplägget och öva i skarpt läge och då är München en bra tävling. Det är mycket atmosfär och bra motstånd. Kan man göra bra ritter här så står det sig bra, säger Therese Nilshagen.

Man ska ju leta efter en bra känsla och då kan jag absolut inte vara annat än nöjd.

Tillsammans med Dante, som varit hennes mästerskap sedan EM i Göteborg 2017, hittade hon det hon sökte för dagen.

– Man ska ju leta efter en bra känsla och då kan jag absolut inte vara annat än nöjd. Tekniskt felfritt var målet och det nådde vi, grundformen är också bra. I morgon är det Grand Prix Special och då ska vi förhoppningsvis hitta något nytt att vässa framåt så att vi är på topp och har lärt oss allt vi kan när det är dags för EM, säger Therese Nilshagen.

Hon håller på att lära sig lite hur tävlingslivet på den här nivån fungerar men jag hoppas och tror att hon är en framtidshäst.

Den svenska duon var endast besegrad av tyska Frederic Wandres med Duke of Britain som satte personligt rekord med 77.739 procent.

För Nilshagens del i München väntar förutom lördagens GP Special med Dante Weltion också nya klasser med framtidshästen La Vie.

– Hon har gjort fina nationella resultat och gjorde internationell debut i Hagen. Hon håller på att lära sig lite hur tävlingslivet på den här nivån fungerar men jag hoppas och tror att hon är en framtidshäst, säger Therese Nilshagen.

Lördagens Grand Prix Special startar 14.30 och sänds live av arrangören. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Resultat:

München-Riem, Tyskland – internationell dressyr
5* Grand Prix:

1) Frederic Wandres, Tyskland, Duke of Britain, 77.739 procent
2) Therese Nilshagen, Sverige, Dante Weltinno OLD, 74.000 procent
3) Matthias Alexander Rath, Tyskland, Thiago GS, 73.196 procent

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Startlistor och överiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt