Annons
Annons

Stark insats i dressyrens Nations Cup

Starka insatser av det svenska laget tog dem till en fjärdeplats i FEI Dressage Nations Cup i helgen.

I helgen har dressyrens Nations Cup haft premiär i franska Compiègne och det blev en fjärdeplacering totalt för Sverige efter två omgångar. I laget red Patrik Kittel/Touchdown, Caroline Darcourt/Lord Django och Malin Wahlkamp-Nilsson/Bergsjöholms Valbonne.

Svensk dressyr går in i årets Nations Cup-säsong med ny support från grensponsorn Stora Enso. Och de svenska ryttarna visade hög klassi premiären, men några missar här och där gjorde att poängen inte riktigt räckte till pallen, vilket var ambitionen.

- Det är klart vi vill vinna, men det är hård konkurrens. Det blev ingen pallplats som vi hoppats på men marginalerna är små, säger förbundskapten Bo Jenå.

Jag är jättenöjd med att två hästar i det här sällskapet gör ett nytt personbästa.

Det finns dock flera ljusglimtar att glädjas över. Malin Wahlkamp-Nilsson gjorde en strålande tävling tillsammans med Bergsjöholms Valbonne. Femteplacerad på personbästa i GP:n på lördagen och i GP Special på söndagen blev det en fin fjärdeplacering individuellt och återigen personbästa för ekipaget som gjorde sin tredje internationella tävling tillsammans. Även för Caroline Darcourt och Lord Django blev det personbästa i specialen.

- Jag är jättenöjd med att två hästar i det här sällskapet gör ett nytt personbästa. De kom hit väl förberedda och har gjort mycket bra ifrån sig, säger Bo Jenå.

Patrik Kittel agerade lagankare och levde verkligen upp till sin roll med sin andraplats i küren tillsammans med Touchdown. Han hade även med sig Well Done de la Roche till tävlingen och det blev två fina andraplatser i de trestjärniga klasserna.

- Patrik levererade som vanligt med båda sina hästar, säger Bo Jenå.

Ställning i FEI Dressage Nations Cup 2023 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Resultat lag:
1) Danmark, 36 p 2) Nederländerna, 41 p 3) Tyskland, 45 p 4) Sverige, 50 p

CDIO5* - Grand Prix Special:
1) Carina Cassøe Krüth, Danmark, Heiline's Danciera, 76.107% 2) Lynne Maas, Nederländerna, Electra, 74,596% 3) Bianca Nowag-Aulenbrock, Tyskland, 73,234% 4) Malin Wahlkamp-Nilsson, Sverige, Bergsjöholms Valbonne, 73,085% 12) Caroline Darcourt, Sverige, Lord Django, 69,936%

CDIO5* - Grand Prix Kür:
1) Charlotte Fry, Storbritannien, Everdale, 85,675% 2) Patrik Kittel, Sverige, Touchdown, 82,875% 3)Thamar Zweistra, Nederländerna, Hexagon's Ich Weiss, 79,445%

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt