Annons
Annons

Svenska laget jagar pallplats i Nations cup

Foto: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån

Det svenska dressyrlaget ligger fyra, bara ett fåtal poäng bakom pallen i franska Compiègne. Största positiva överraskningen stod Malin Wahlkamp Nilsson och Bergsjöholms Valbonne för.
- Hon fick till en riktigt bra ritt, säger Bo Jenå.

Det var en stabil inledning i dressyrens Nations Cup. Patrik Kittel gjorde en klart godkänd ritt med Touchdown och slutade 4:a individuellt med 74,043 procent. Även Caroline Darcourt gjorde en fin ritt men några missar gjorde att hon slutade på 24:e plats med Lord Django på 69,696 procent.

- Det är väldigt tätt, allt kan hända imorgon. Patrik gjorde en bra ritt med ett litet misstag, inte så mycket att säga om det. Caroline Darcourt gjorde en bra ritt men kan lite bättre, säger förbundskapten Bo Jenå efter tävlingen.

Dagens största utropstecken var den i sammanhanget ganska gröna Malin Wahlkamp Nilsson med Bergsjöholms Valbonne. Hon belönades med 73,174 procent vilket var personbästa för ekipaget och räckte hela vägen till en 5:e-placering.

Hon är en tävlingsmänniska och är bäst när det gäller inne på banan.

- Malin gjorde det riktigt riktigt bra och gick på sitt personbästa med Valbonne. Hon fick till en riktigt bra ritt så det var kul. Hon är en tävlingsmänniska och är bäst när det gäller inne på banan. Hon gjorde i princip allting rätt. Det är jag väldigt glad för.

Under söndagen väntar GP special för Malin och Caroline samt kür för Patrik.
- Det är en dag imorgon också och då får vi försöka spänna bågen lite till, säger Bo Jenå.

Resultat

CDIO5* Grand Prix resultat individuellt:
1) Carina Cassøe Krüth, Danmark, Heiline's Danciera, 78,674% 2) Charlotte Fry, Storbritannien, Everdale, 77,413% 3) Matthias Alexander Rath, Tyskland, Destacado FRH, 74,780% 4) Patrik Kittel, Sverige, Touchdown, 74,043% 5) Malin Wahlkamp Nilsson, Sverige, 73,174% 24) Caroline Darcourt, Lord Django, 69,696%

Ställning lag efter Grand Prix:
1) Danmark, 22 p 2) Nederländerna, 29 p 3) Tyskland, 30 p 4) Sverige, 32 p

Så avgörs Nations Cup

Här kan du läsa om laguppställningen och förutsättningarna inför söndagens andra omgång i FEI Dressage Nations Cup.

Dubbla pallplatser i trestjärniga rundan

Vid sidan av Nations Cup har Patrik Kittel även ridit hem två andraplatser i CDI3* med Well Done de la Roche.

Publicerad:

Aktuellt