Annons
Annons

Ny andraplats för Kittel i Frankrike

Foto: Lukasz Kowalski

Patrik Kittel red hem två pallplatser individuellt vid helgens dressyrtävlingar i franska Compiègne. Med Well Done de la Roche blev det en andraplats bakom världstvåan Charlotte Fry i fredagens Grand Prix-klass. Och ekipaget upprepade bedriften på lördagen.

- Jag är väldigt glad över Welly. Hon känns ännu bättre än vad hon gjorde i Aachen för några veckor sedan och hon börjar verkligen komma tillbaka, säger Patrik Kittel om stoet som gick VM för Sverige 2018 och som skulle ha startat i Tokyo 2021 om inte en skada satt stopp.

Ekipaget red ihop 73,826 procent i den trestjärniga Grand Prix-klassen på fredagseftermiddagen och var endast slagna av Storbritanniens Charlotte Fry med Lars van de Hoenderheide på 75,783 procent.

Jag känner inte alls någon press när jag rider henne.

- Jag är så glad för varje tävling med Welly. Det är ganska skönt för jag känner inte alls någon press när jag rider henne, utan jag kan verkligen bara rida på eget bevåg, säger Patrik, och avslöjar att förberedelserna inte har varit helt enkla.

- Det har varit väldigt upp och ner med vädret här kan man lätt säga. Idag fick jag rida i solsken, men den ena framridningsbanan var helt under vatten, berättar Patrik, som ändå ser fram emot att rida i laget med Malin Wahlkamp-Nilsson och Caroline Darcourt.

Den ena framridningsbanan var helt under vatten.

- Det är kul att vi har två nya unga förmågor med. Både Carro och Malin är lite nya för mig i lagsammanhang, vilket känns jättespännande.

I lagklasserna blir det Touchdown som får representera de blågula färgerna.
- Touchdown känns väldigt fin, det ska bli roligt. Om vi alla rider på topp så är det som vanligt, då går det alltid bra. Men det är bara tre som rider i laget och allt kan hända, konstaterar Patrik.

Tvåa igen i lördagens Grand Prix Kür

Under lördagens tävlingar blev Patrik fyra i lagklassen med Touchdown och samtidigt upprepade han bedriften med Well Done och blev tvåa i den trestjärniga kürklassen.

Se ritterna i efterhand

Fullständiga resultat CDI3* med filmklipp på ritterna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Resultat fredagen den 5 maj

CDI3* Grand Prix: 1) Charlotte Fry, Storbritannien, Lars van de Hoenderheide 75,783% 2) Patrik Kittel, Sverige, Well Done de la Roche CMF 73,826 3) Matthias Alexander Rath, Tyskland, Thiago GS 73,500

Lördagen den 6 maj

CDI3* Grand Prix kür: 1) Charlotte Fry, Storbritannien, Lars van de Hoenderheide 81,210% 2) Patrik Kittel, Sverige, Well Done de la Roche CMF 77,150% 3) Maria Caetano, Portugal, Fenix de Tineo, 74,435%

Så avgörs Nations Cup

Här kan du läsa om laguppställningen och förutsättningarna inför FEI Dressage Nations Cup.

Publicerad:

Aktuellt