Annons
Annons

Sofie Lexner och Evelina Söderström kvalsegrare i Lövsta Future Challenge Dressage

Sofie Lexner och Kingston vann säsongspremiären av Lövsta Future Challenge Dressage 2023.

Foto: Roland Thunholm

U-25 ryttarna hade säsongspremiär under påskhelgen och när det i helgen var dags för de unga Grand Prix hästar kom 22 stycken till start i Lövsta Future Challenge Dressage. Årets första kval avgjordes i Lidköping och bäst för dagen var 8-åriga Kingston som reds av Sofie Lexner.

Sofie Lexner lotsade Kingston (val, f 2015 Apache-Diamond Hit, uppf D.H van Heerde, äg Christinelund Dressage AB) till resultatet 71,71 procent. Tvåa i klassen blev Carl Hedin med sin egna Davalerian (val, f 2014 Dante Weltino OLD-Vivaldi) och tredjeplatsen gick till Isabella Tovek med Zaigon-Wi (val, f 2014 Blue Hors Zack-Solos Carex).

- Jag är jättenöjd med Kingston, han kändes jättefin idag! Vårt mål i år är att få rida final i Friends, så det här var en bra start, sa Sofie efter ärevarvet.

U25-ryttarna inledde sin säsong på Strömsholm under påskhelgen och i Lidköping var det dags för kval nummer två av fem. Och hittills har ingen kunnat rubba Evelina Söderström och Cilantro (val, f 2007 Johnson-Blue Hors Hertug, äg Ann-Sofi Söderström) som knipit båda segrarna.

Cilantro, eller Sillen som jag kallar honom, kändes bättre idag än på Strömsholm, där blev han lite väl pigg stundtals.

Segerprocenten i Lidköping blev 70,34. Därmed kunde Evelina lägga ytterligare 40 viktiga poäng i bagaget och utökade sin ledning i touren.

Evelina Söderström och Cilantro är obesgrade efter två kval i Lövsta Future Challenge Dressage för U25-ryttare.

Foto: Roland Thunholm


Cilantro, eller Sillen som jag kallar honom, kändes bättre idag än på Strömsholm, där blev han lite väl pigg stundtals. Idag tycker jag vi fick till en jämnare ritt, säger hon efter segern.

Jag vet inte ens om det här är sant, jag är så glad!

Andraplatsen gick till Lövsta Future Challenge-debutanten Emelie Svanström med Dora (sto, f 2009, Don Primero-Amiral) och det var helt klart en debut över all förväntan för Emelie.

- Jag vet inte ens om det här är sant, jag är så glad! Framförallt är jag glad för min fina Dora, hon är verkligen helt fantastisk, säger hon.

Tredjeplatsen i klassen gick till Klara Svanberg med Bon Geste (sto, f 2006,Dutch Dormello DDH-Nabuur,äg Annette Svanberg).

Nästa kval av Lövsta Future Challenge Dressage för de unga Grand Prix-hästarna går av stapeln under Strömsholmstävlingarna v.23, och v.30 är det dags för kval för både U25-ryttare och unga Grand Prix-hästar under Westcoast Equestrian Week.

Resultat från helgens tävlingar finns här Länk till annan webbplats. och den sammanlagda ställningen i Lövsta Future Challenge Dressage finns här. Länk till annan webbplats.

Publicerad:

Aktuellt