Annons
Annons

Formbeskeden duggar tätt från dressyren – dubbla pallplatser i Hagen

Patrik Kittel och Forever Young HRH  vann küren i Falsterbo 2022, nu bygger de vidare på sin internationella karriär.

Foto: Christer Borg Mattison/ Bildbyrån

Förbundskapten Bo Jenå njöt i fulla drag när Grand Prix Special avgjordes i tyska Hagen på lördagen. Patrik Kittel och Forever Young HRH slutade tvåa, Therese Nilshagen och Dante Weltino OLD trea. – Man kan säga att allt känns mycket bra, säger Bo Jenå.

Det fanns skäl att vara nöjd. Både Patrik Kittel och Therese Nilshagen förbättrade sina placeringar från torsdagens GP där de slutade trea och femma med procenten 75.808 och 75.227.

– Väldigt bra gjort av dem, säger Bo Jenå.

Patrik Kittel och Forever Young HRH följde upp de dubbla tredjeplatserna i ”lilla Aachen” första helgen i april och nu visade domarna på internationell toppnivå på nytt att de är villiga att sätta de höga poängen.

– Hon har gjort två väldigt fina rundor, utan missar och gått på väldigt hög procent, nära personbästa. Domarna har tyckt om henne, det ser man och det är så klart väldigt glädjande, säger Bo Jenå.

Det betyder mycket att han har två så fina hästar på hög internationell nivå. Vad gäller laguttagning är det väldigt bra.

Det är långt kvar till en EM-uttagning i dressyr men att Patrik Kittels Touchdown, mästerskapshäst vid VM 2022 får draghjälp på de största arenorna är positivt.

– Det betyder mycket att han har två så fina hästar på hög internationell nivå. Just vad gäller laguttagning är det väldigt bra och vi jobbar på att fler ryttare ska kunna ha den situationen, säger förbudskaptenen.

Therese Nilshagen och Dante Weltino OLD visar upp sin paradrörelse, ökad trav.


Det blev missar i bytena i vartannat i båda klasserna så där får vi hem och träna lite men i övrigt har han gjort allting rätt.

Therese Nilshagen och Dante Weltino OLD imponerade även de för andra tävlingshelgen i rad; senast i Lier blev det dubbla segrar i GP och GP Special.

– De har varit mycket bra här också men det blev missar i bytena i vartannat i båda klasserna så där får vi hem och träna lite men i övrigt har han gjort allting rätt och varit väldigt fin, säger Bo Jenå.

Resultat:

Hagen, Tyskland – internationell dressyr
4* Grand Prix Special: 1) Sönke Rothenberg, Tyskland, Fendi, 78.341 procent 2)Patrik Kittel, Sverige, Forever Young HRH, 75.808 procent 3)Therese Nilshagen, Sverige, Dante Weltino OLD, 75.227 procent

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt