Annons
Annons

Kittel på pallen när högsäsongen tar fart i Hagen

Patrik Kittel på Forever Young HRH under Falsterbo Horse Show i sommaren 2022.

Med blicken fäst på EM tar dressyrlandslaget sig an utomhussäsongen 2023. Helgens tävlingar i tyska Hagen är en av flera viktiga hållplatser och Patrik Kittel landade direkt bland topp tre.

Tävlingarna i Hagen är ett säkert vårtecken och det svenska laget stortrivs bland gula rapsfält och lummig bokskog.

– Det är fantastiskt fint här och väldigt bra ordning. Hög standard på tävling och stallar, säger Bo Jenå.

Marina Matsson och Helix inledde tävlingarna för svensk del med 67.552 procent och nionde plats tillsammans med Helix i trestjärnig GP under onsdagen. Ekipaget följde sedan upp det med 68.830 procent och en fjärdeplats i torsdagens trestjärniga GP Special. Klassen vanns av Patrik Kittels fru Lyndal Oatley och Elvive med 73.304 procent.

Patrik Kittel med Forever Young och Therese Nilshagen med Dante Weltino tog sedan vid på torsdagen med fyrstjärnig GP. De slutade trea och femma med 75.674 respektive 71.734 procent. Vann gjorde Tysklands Sönke Rotenberger med Fendi på 77.152 procent.

Det är bra att de visar här att de är med i leken. Vi vill ju att de ska rida så nära sina personbästa som möjligt.För Kittel och Forever Youngs del innebar torsdagens pallplats att de följde upp placeringarna trea i Grand Prix Special och etta i Grand Prix vid senaste internationella starten som de gjorde i "lilla Aachen" tidigare i vår.

Nilshagen och Dante kommer närmast från inomhustävlingar i Lier där de tog hem dubbla segrar i Grand Prix och Grand Prix Special.

Det gillar vi, ett härligt gäng svenskar.

Jeanna Högberg och Astoria rider fyrstjärnig Grand Prix på fredagen. På lördagen väntar sedan Grand Prix Special och Kür i de fyrstjärniga klasserna. Tävlingarna i Hagen är ett led på vägen mot att så många som möjligt av landslagsekipagen ska var i toppform när det är dags för EM i dressyr att inledas 6 september.

– Det är bra att de visar här att de är med i leken. Vi vill ju att de ska rida så nära sina personbästa som möjligt för det måste vara på färska prestationer som man tas ut till EM, säger förbundskapten Bo Jenå.

Under helgen arrangeras också hopptävlingar och Rolf-Göran Bengtsson, Irma Karlsson, Karin Martinsen och Sofia Westborg är på plats för Sverige.

– Det gillar vi, ett härligt gäng svenskar, säger Bo Jenå.

Startlistor och resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
ClipMyHorse sänder live Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt