Annons
Annons

Succé i stjärnhästens comeback – ”Welly”vann i Aachen

Patrik Kittel och Well Done de la Roche i Aachen tidigare i år.

Foto: Lukasz Kowalski

Trea i fredagens GP och seger i lördagens kür. Well Done de la Roche glänste när hon var tillbaka efter 21 månaders frånvaro. – Hon har gått jättefint här, gör vi rätt nu så kan hon komma tillbaka dit hon var, säger Patrik Kittel.

De har mött starkare motstånd än startfältet på plats i Aachen den här veckan. Och form och styrka hos ”Welly” har varit ännu bättre än vad den är nu. Men lördagens seger i Aachens kür var ändå väldigt mycket värd.

– Det har varit många stunder när jag har tvivlat och två år är en väldigt lång tid. Det har varit så svårt att veta vart det skulle ta vägen och även om vi hela tiden har jobbat för det här så är det ändå lite att man känner sig lite förvånad på något sätt, säger Patrik Kittel som kan summera en superstark comeback av hästen som han slutade femma med på VM i Tryon 2018.

Welly är världens snällaste individ, vill alla väl och har en underbar karaktär. Alla vi runt henne har varit så otroligt måna om att hon ska få bästa möjliga helg här.

Han är på väg hem med familjen och har just lämnat Aachens mäktiga arena och omgivning. Han är väldigt glad, men ganska trött. Det har varit en lång helg med mycket känslor och hårt jobb från hela teamet.

– Welly är världens snällaste individ, vill alla väl och har en underbar karaktär. Och alla vi runt henne har varit så otroligt måna om att hon ska få bästa möjliga helg här. Och jag tror vi lyckades för det har verkligen känts som att hon har haft otroligt roligt, säger Patrik Kittel.

De vann på procenten 78.910 och var med det drygt en procent före Marlies Baalen och Habibi DVB från Nederländerna.

– Väldigt positivt att hon kändes ännu bättre idag än igår, hon gjorde inga fel alls men precis som igår red jag försiktigt. Hon är känslig och än kan jag inte rida riktigt fullt ut.

Hon bestämmer och jag lyssnar. Men om vi gör en bra plan nu så tror jag att hon kan komma tillbaka i den gamla formen.

Vad som händer nu återstår att se. Han känner inga begränsningar eller tvivel vad gäller fortsättningen men vill bygga långsamt och det är dag för dag och stund för stund som gäller. I maj väntar stortävlingen i Compiégne där de vann två klasser just innan avresan till Tokyo i juli 2021.

– Kanske att hon kan gå ”lilla Grand Prixn” där. Hon känns supersund nu men jag ska hem och känna av nu, hon bestämmer och jag lyssnar. Men om vi gör en bra plan nu så tror jag att hon kan komma tillbaka i den gamla formen, säger Patrik Kittel.

På lördagen slutade han också trea med Forever Young i Grand Prix Special och i samma klass var Malin Wahlkamp-Nilsson, som jobbar hos Patrik, femma tillsammans med Bergsjöholms Valbonne.

– En jättebra helg på alla sätt och vis, säger Patrik Kittel.

Resultat lördag:

Aachen, Tyskland – internationell dressyr
4*Kür: 1) Patrik Kittel, Sverige, Well Done de la Roche, 78.910 procent 2) Marlies Baalen, Nederländerna, Habibi DVB, 77.895 procent 3) Emma Kanerva, Finland, Mist of Titannium OLD

Aachen, Tyskland – internationell dressyr
4*Grand Prix Special: 1) Matthias Alexander Rath, Tyskland, Destacado, 74.340 procent 2) Fabienne Müller-Lütkemeier, Tyskland, Valencia AS, 73.872 procent 3) Patrik Kittel, Sverige, Forever Young, 73.000 procent 5) Malin Wahlkamp-Nilsson, Sverige, Bergsjöholms Valbonne, 70.915 procent

Fullständiga resultat från helgens tävlingar i Aachen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Helgens tävlingar på Aachens historiska ridsportmark går under namnet ”lilla Aachen”. CHIO Aachen, de femstjärniga tävlingarna i dressyr, hoppning, fälttävlan, fyrspannskörning och voltige, äger under 2023 rum mellan 23-juni och 2 juli.

Publicerad:

Aktuellt