Annons
Annons

Patrik och Well Done de la Roche på pallen i comebacken

Patrik Kittel och Well Done de la Roche vid EM i Rotterdam 2019.

Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Toppekipaget som slutade femma på VM i Tryon är tillbaka på tävlingsbanan efter 21 månaders uppehåll – och det blev en tredjeplats direkt. – Det är ett mirakel att hon är tillbaka, detta var en smakstart med nåt som kändes enkelt för henne, säger Patrik Kittel om Well Done de la Roche.

De vann fem internationella starter i rad under försommaren 2021. Uttagna att representera Sverige vid OS i Tokyo var de sedan på plats på Equestrian Park i den japanska huvudstadens utkant när en skada uppkom vid de allra sista förberedelserna, och satte stopp för start.

En väldigt cool känsla. Det var långt i från självklart att hon skulle tävla igen så detta var mer än en bra början.

Sedan dess har superduon tagit ett varsamt och förutsättningslöst steg i taget tills det stod klart att det femtonåriga stoet Well Done de la Roche, som ägs av Brigitte Bigar, Patrik Kittel, Muriel Perret och Francoise Trembley, var redo för comeback.

Och det var i GP vid de fyrstjärniga tävlingarna i Aachen, Tyskland, som de på nytt fick känna en mäktig atmosfär.

– En väldigt cool känsla. Det finns självklart saker att förbättra och lite ringrost kändes men det var långt i från självklart att hon skulle tävla igen så detta var mer än en bra början, säger Patrik Kittel, som hade en pigg och Well Done de la Roche att hantera.

– Hon var väldigt, väldigt pigg och jag red jätteförsiktigt för jag ville ha en pianorunda, säger Patrik Kittel.

Hennes hästskötare Marie var i tårar när vi kom tillbaka till stallet. Det var så klart nervöst och spänt för oss alla.

Det har varit en lång väg tillbaks och en känslosam återkomst för teamet runt Well Done de la Roche.

– Hennes hästskötare Marie var i tårar när vi kom tillbaka till stallet. Det var så klart nervöst och spänt för oss alla. Nu tar vi det vi vidare från detta och i morgon är det kür, det blir kul, säger Patrik Kittel.

På lördagen fortsätter tävlingarna i Aachen med Grand Prix Special och Kür.


Resultat:

Aachen, Tyskland – internationell dressyr
4*Grand Prix: 1) Marlies Baalen, Nederländerna, Habibi DVB, 74.391 procent 2) Emma Kanerva, Finland, Mist of Titanium OLD, 73.956 procent 3) Patrik Kittel, Sverige, Well Done de la Roche, 73.674 procent

Startlistor och fullständiga resultat hittas här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Tävlingarna sänds live på ClipMyHorse Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På torsdagen slutade Patrik Kittel och Forever Young (äg: Gestüt Peterhof och Patrik Kittel) tvåa i GP med 73.326 procent, tätt efter Tysklands Mattias Rath och Destacado som vann med 73.913 procent. I samma klass slutade Malin Wahlkamp - Nilsson sexa med Bergsjöholms Valbonne (äg: Masahiro Kasaka och PK Agency GmbH) på 70.870 procent.

Helgens tävlingar på Aachens historiska ridsportmark går under namnet ”lilla Aachen”. CHIO Aachen, de femstjärniga tävlingarna i dressyr, hoppning, fälttävlan, fyrspannskörning och voltige, äger under 2023 rum mellan 23-juni och 2 juli.


Publicerad:

Aktuellt