Annons
Annons

Blågula YR-laget på tufft VM-uppdrag

Emma Schuber och Jimi JS Bin Persik slutade på plats 23 och blev bästa svenska distans-ekipage vid YR-VM 2023.

Foto: Privat

Två av tre svenska ungdomsryttare genomförde 120 utmanande kilometer vid VM i distansritt för young rider som i helgen avgjordes i Castelagrat, Frankrike.
– Alla tre gjorde fantastiska insatser, säger landslagsledare Yvonne Ekelund.

Emma Schuber med Jimi JS Bin Persik, Selina Andersson-Kjellberg med Neros Expo och Joline Lindblom med Buber var det svenska VM-laget för young rider på plats.

Som mest får lagen innehålla fem ryttare varav de tre bästa resultaten räknas och med tre lagdeltagare var Sverige sårbart.

När Selina och Neros inte fick godkänt av veterinären för att ge sig ut på sista slingan fick Sverige inget lag i mål.

– Det ligger precis vid Pyrenéerna. Det är hårt och tort i marken, lite stenigt och förmodligen också lite halt. Det har varit uppemot 40 grader varmt, men vi hoppas det blir lite svalare, sa landslagsledare Yvonne Ekelund inför mästerskapet.

Vi är väldigt stolta att de lyckades bemästra en så tuff och utmanande bana.

Cirka hälften av de 70 startande ekipagen genomförde och bland dem fanns Emma Schuber och Joline Lindblom. De slutade på plats 23 och 31 i världsmästerskapet.

– Vi är väldigt stolta att de lyckades bemästra en så tuff och utmanande bana. Hade Selina kommit godkänd hela vägen in i mål hade de svenska YR-tjejerna slutat som fyra i världen, men som sagt alla tre gjorde fantastiska insatser, säger Yvonne Ekelund.

Vann gjorde Rashed Ahmad Seghayer Akltebi från Förenade Arabemiraten.

Emma Schuber, Joline Lindblom och , Selina Andersson-Kjellberg representerade Sverige vid VM i distansritt för young rider 2023.

Foto: Privat

 

Publicerad:

Aktuellt