Annons
Annons

Tufft VM nära: ”Lugnet före stormen”

Joline Lindblom och Buber är redo för YR-VM i distansritt 2023.

Foto: Privat

Tre svenska young riders laddar som bäst för de 120 kilometer de ska ta sig an på världsmästerskapet i Castelsagrat, Frankrike.
– Det kommer att bli en utmaning, säger landslagsledare Yvonne Ekelund.

Samtliga hästar har klarat resan bra, i väntan på att flytta in i tävlingsstallarna på onsdagen var det under tisdagen vardag som den brukar se ut med hästar.

– De har varit ute i hagen, återhämtat sig efter resan och tjejerna har ridit en liten sväng, vi står i ett stall utanför tävlingsområdet än så länge. Det är lite som lugnet före stormen, så kan man väl säga, säger Yvonne Ekelund.

Det är hårt och tort i marken. Det har varit uppemot 40 grader varmt, men vi hoppas det blir lite svalare, det kommer att krävas att man rider balanserat

Det är på lördag 07.00 som det är dags. Emma Schuber med Jimi JS Bin Persik, Selina Andersson-Kjellberg med Neros Expo och Joline Lindblom med Buber är laget som då ska ta sig 120 backiga kilometer.

– Det ligger precis vid Pyrenéerna. Det är hårt och tort i marken, lite stenigt och förmodligen också lite halt. Det har varit uppemot 40 grader varmt, men vi hoppas det blir lite svalare. Nu är detta duktiga och rutinerade ryttare som jag tror mycket på och de är redo för VM men det kommer att krävas att man rider balanserat, säger Yvonne Ekelund.

Selina Andersson-Kjellberg och Neros Expo har några dagar kvar att VM-ladda innan startskottet för 120 kilometer går på lördagen.

Foto: Privat

 

VM-planerna för respektive ryttare börjar ta form.

– Det ser lite olika ut vad gäller hastighet. Man får ligga så att man har lite marginal till tidigare resultat.

Vi får inte ligga på gränsen utan man måste tänka att det handlar om att genomföra så att vi kan få ett bra lagresultat.

Målsättningen är ett bra och stabilt lagresultat.

– Det är framför allt laget det handlar om. Vi är ju sårbara, för vi är ju bara tre ryttare och man får vara upp till fem och räkna de tre bästa sluttiderna. Vi får inte ligga på gränsen utan man måste tänka att det handlar om att genomföra så att vi kan få ett bra lagresultat, säger landslagsledare Yvonne Ekelund med knappt fyra dygn kvar till VM-start för de svenska young rider laget.

VM i distansritt för young riders avgörs lördagen 2 augusti med start 07.00.

Arrangörens Facebook-sida med resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Läs mer om distansritt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Publicerad:

Aktuellt