Annons
Annons

Här är svenska EM-laget i distansritt

Kjell Westerback är en av tre ryttare uttagna till svenska EM-laget i distansritt.

Foto: Pauline Högdahl

Nu är laguttagningen till EM i distansritt för seniorer klar och det är en rutinerad trio som skickas till Ermelo, Nederländerna i början av september.

Europamästerskapet i distansritt för seniorer anordnas 5-8 september, med tävlingsdag 7 september. Tre svenska ekipage har tagits ut till laget:

Sara Henriksson – Woo Boo Doo
Ella Lindblom – Celuna D'Aurieres
Kjell Westerback – Hadari

Sara och Kjell har varit uttagna till internationella mästerskap tidigare och Ella har varit aktiv inom distansridningen under många år även om detta blir hennes mästerskapsdebut.

– Vårt mål med mästerskapet är att få in ett godkänt lagresultat och vi har stort fokus på att ladda upp så varje ekipage får de bästa förutsättningarna att prestera sitt yttersta. Att endast åka tre ekipage betyder att vi inte får mista någon för att få ett godkänt lagresultat så vi är på minsta marginal från start, säger landslagsledare Frida Westlund och förklarar att ett lag får bestå av mellan tre och fem ekipage.

– Vi har lagt upp ett tydligt mål med vår ridning och det känns tryggt att ha så stabila och erfarna ekipage med sig i dessa förberedelser.

Fakta svenska ekipage

Sara Henrikssoninternationella resultat Länk till annan webbplats.
Född: 1993, hemort: Agunnaryd, klubb: Växjö Distansryttarsällskap
Häst: Woo Boo Doo

Ella Lindblominternationella resultat Länk till annan webbplats.
Född: 1973, hemort: Flen, Klubb: Värmlands Distansryttare
Häst: Celuna D’aurieres

Kjell Westerbackinternationella resultat Länk till annan webbplats.
Född: 1958, hemort: Södra Vi, klubb: Tjust Distansklubb
Häst: Hadari

Så gick det senast

Senaste Europamästerskapet i distansritt gick också det i Ermelo. Sverige ställde då upp med två individuella ryttare, där en blev utesluten och en valde att utgå.

– Ermelo är en välkänd tävlingsplats och det hjälper oss oerhört att samtliga av våra ryttare varit och tävlat här tidigare. Den mentala och praktiska förberedelsen blir enklare när man varit på platsen tidigare, säger Frida Westlund.

Alla EM-resultat genom tiderna Länk till annan webbplats.
Arrangörens hemsida Länk till annan webbplats.

Publicerad:

Aktuellt