Annons
Annons

Ungdoms-SM i distansritt skjuts upp

Foto: FEI/Martin Dokoupil

Växjö Distansryttaresällskap skulle ha arrangerat SM i distansritt för young rider/junior samt den internationella Dackeritten 20 maj. Nu måste tävlingarna skjutas upp på grund av EHV-virus hos Växjöortens Fältrittklubb där tävlingsplatsen är förlagd.

- Vi är jätteledsna förstås, men det är tyvärr inget vi kan rå över, säger Yvonne Ekelund, Växjö Distansryttaresällskap, som tillsammans med Emma Waner är tävlingsledare.

Distansklubben har ingen egen anläggning utan hyr därför in sig hos Växjöortens Fältrittklubb där tävlingsplats och veterinärgrindar är förlagda. Efter att ett fall av EHV-1 konstaterats i ett av anläggningens inackorderingsstall har stallet isolerats och anläggningen stängts för besökande hästar.

Vi samarbetar med 60 markägare på de tolv milen som SM-klassen täcker.

Att flytta SM till annan plats är inte logistiskt möjligt med så kort varsel.
- Vi samarbetar med 60 markägare på de tolv milen som SM-klassen täcker. Dessutom krävs 55 funktionärer under tävlingarna och vi har internationella delegater som reser hit från flera olika länder, berättar Yvonne Ekelund.

Nu hoppas Växjö Distansryttaresällskap kunna arrangera ungdoms-SM längre fram i år istället.
- Vi får ta en sak i taget nu. Mycket beror på hur länge anläggningen kommer att vara stängd och när vi kan få ihop tävlingsorganisationen igen med alla funktionärer. Men vi ska tillsammans med förbundet sätta oss ned och titta på ett nytt möjligt datum för SM, säger Yvonne.

Läs om det aktuella smittfallet hos Växjöortens Fältrittklubb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här finns fakta om EHV-virus och vad som gäller när man upptäcker smittan

Publicerad:

Aktuellt