Annons
Annons

Sök projektstöd för Ryttarutveckling 1

Foto: Mikael Sjöberg

Den 1 februari öppnar en ny ansökningsperiod till Projektstödet. Nytt för i år är att föreningar kan söka stöd för att genomföra Ryttarutveckling nivå 1.

Idrottens gemensamma målbild är en trygg och hållbar idrott där alla barn och ungdomar får plats att idrotta utifrån sina villkor och där fler får ta del av positiva idrottsupplevelser över tid. Utifrån dessa förutsättningar kommer projektstödet 2023 att ha två fokusområden, utbildning och Ryttarutveckling.

Ryttarutveckling nivå 1 är första steget i ridsportens utvecklingsmodell som har totalt fem olika nivåer, från ryttarmärken till mästerskapsmedaljer.
– Modellen ger en tydlig röd tråd i utbildningen och visar vad du bör kunna på varje nivå och där varje nivå är en förberedelse för nästa, säger Daniel Bergqvist som är ansvarig för Ryttarutveckling på Svenska Ridsportförbundet.

Ryttarutveckling 1 består av ett webbaserat utbildningsmaterial och en kurs i föreningen med både avsuttna och uppsuttna träffar. Fokus ligger på att lära mer om områden som bidrar till att ge ryttare och häst de bästa förutsättningarna att må bra, ha roligt och skapa möjlighet att utvecklas inom ridsporten hela livet.

Det finns en alldeles ny webb med fakta, filmer. inspiration och quiz. Innehållet på nivå 1 har fokus på hästens omvårdnad, ryttaren som idrottare, hästkunskap, ridlära och vår gemensamma värdegrund.
- Det går jättebra att använda webben som enskild ryttare men den är också ett utmärkt verktyg för föreningar och ridskolor att samlas kring, säger Daniel Bergqvist.

Förutom till Ryttarutveckling kan föreningar liksom tidigare även under 2023 söka Projektstöd för olika utbildningar. Ansökan sker i IdrottOnline.

Läs mer om...

Publicerad:

Aktuellt