Annons
Annons

Henrik lyrisk över framtidshästen efter ny seger

Henrik von Eckermann och Iliana vann en finfin seger vid Saut Hermés på lördagen.

Foto: Daniel Stiller/Bildbyrån

Att vinna är trevligt för det mesta. Men vissa segrar bär med sig något extra – som den världsettan vann i den franska huvudstaden på lördagen. – Det var den bästa rundan jag har haft med henne, säger Henrik von Eckermann om vinnarhästen Iliana.

Det var i en 1,50 - hoppning på Saut Hermès i Paris som det tioåriga stoet vann sin andra seger, och tredje pallplats, på de fyra senaste starterna. Utöver det har Iliana tillsammans med Henrik von Eckermann också slutat sjua, femma och fyra i världscupen under pågående inomhussäsong.

– Men idag var nåt extra, som jag sa, den bästa rundan jag haft med henne. Hon var så lugn och så cool, hela vägen, beskriver Henrik von Eckermann Iliana (äg: Dufour Stables AG).

Banan passade dem perfekt; korta och tajta vägar där de ändå kunde behålla flytet som behövdes för den snabbaste tiden.

– Hon ska gå GP i morgon och jag ville verkligen inte jaga henne för att förstöra för i morgon. Men hon är naturligt snabb och hade samma rytm från första hindret till sista, precis så som man vill för att behålla hoppningen, säger världsettan som vann före franska Gregory Cottard och Cocaine du Val och Kevin Staut med Visconti du Telman.

Hon har en vilja som jag gillar otroligt mycket men som man måste hantera. I dag var det verkligen otroligt bra.

King Edward (äg: Dufour Stables AG) är stallets ohotade nummer ett men för att i lugn och ro sikta på världscupfinalen och enstaka guldkorn till klasser under utomhussäsongen 2023 matchar Henrik von Eckermann Iliana mot sommarens EM.

– Det är ju en process och en utveckling som krävs för att nå dit man vill. Hon har lite sprungit och gjort sin grej ibland och samspelet har inte varit som jag vela. Hon har en vilja som jag gillar otroligt mycket men som man måste hantera. Viktigaste är att hon utvecklas så som jag vill och idag var det verkligen otroligt bra, säger Henrik von Eckermann.

Henrik von Eckermann slutade också trea med Dzara Dorchival i lördagens Accumulatorhoppning över hinder på 1,50. Vann där gjorde Olivier Perreau före Roger Yves Bost, båda från Frankrike. På söndagen väntar helgens största klass; Grand Prix Hermès. Förutom Henrik von Eckermann är också Wilma Hellström och Angelica Augustsson Zanotelli på plats och båda har stått för fina resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittills under helgen.

Så här ser du Grand Prix Hermés

Discovery + Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Eurosport 1 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med start 15.25, svensk kommentering.
Clip My Horse  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.med start 15.30.

Fullständiga startlistor och resultat. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Paris, Frankrike – internationell hoppning
1,50-hoppning med tidshoppning: 1) Henrik von Eckermann, Sverige, Iliana, 0 fel, 58,84 sek 2) Gregory Cottard, Frankrike, Cocaine du Val, 0 fel, 59,11 sek 3) Kevin Staut, Frankrike,Visconti du Telman, 0 fel, 59,25 sek

Paris, Frankrike – internationell hoppning
1,50-hoppning med Accumulatorhoppning: 1) Olivier Perreau, Frankrike, 65 poäng, 41,53 sek 2) Roger Yves Bost, Frankrike, Ballerine du Vilpion, 65 poäng, 43,06 sek 3) Henrik von Eckermann, Sverige, Dzara Dorchival, 65 poäng, 43,65 sek

Publicerad:

Aktuellt