Annons
Annons

Ridborgarpremiär med nya priser i potten

Foto: Roland Thunholm

När den 45:e omgången av klassikern Ridborgarmärket drar i gång den 15 mars hägrar både hoppaket, dressyrstaket och fälttävlanshinder i prispotten.
– Vi vill ge föreningar fina morötter i tävlingen och alla som vinner möjlighet att välja det pris som passar just dem, säger Elin Jäderholm, projektledare för Ridborgarmärket på Svenska Ridsportförbundet.

Ridborgarmärket har engagerat Sveriges ridklubbar sedan 1978 och gett både klirr i kassan, glädje och nya hästvänner. Mellan den 15 mars och 31 oktober gäller det att kröna så många ridborgare som möjligt. Föreningarna tävlar i tre etapper och även om ett finalpris. Nytt för i år är flera priskategorier att välja mellan med material som kan fylla på både hopp-, dressyr- och fälttävlansförrådet i föreningen.

Ridborgarmärket 2023 är vackert vinrött. Olika program gör att alla kan rida upp för märket. Tävlingen har sedan starten varit ett fint fönster för ridsporten och möjligheter att locka nya till stallbacken.

Det var många år sedan han red men när Dals Ed RK bjöd in till Ridborgarmärkesfest satt Reimer, 91 upp.


Reimer Ferdinandsson, 91, var en av dem som satt upp hos fjolårsvinnaren Dals Ed Ridklubb.
­– Det trevligaste jag gjort på länge summerade Reimer till Radio P4 Väst.
Lyssna på reportaget. Länk till annan webbplats.

Kreativiteten är stor bland klubbarna när det gäller att locka ridborgare. Papparidning, funktionärsspecial, Afternoon-Tea-Ride och märkestagning på torg och marknader…

– Vi hoppas att riktigt många hakar på ridborgarjakten i år. Att ta märket är också en kul anledning att träffas och för en del kan det innebära den allra första kontakten med hästar och ridsport, säger Elin Jäderholm.

Ola Ullsten var den allra första ministern att ta Ridborgarmärket 1978. Senaste i raden var nuvarande minister med ansvar för idrottsfrågor, Jakob Forssmed, som nyligen satt upp hos Nyby Torshälla Ridklubb utanför Eskilstuna, och där skolhästen Baywatch blev ett kärt möte.

Här kan du läsa mer om Ridborgarmärket, priserna från Ydre Grinden och hur din föreningar hakar på Ridborgarjakten nu!

samspelet var härligt med skolhästen Baywatch menade ministern Jakob Forssmed som blev stolt ridborgare hos Nyby Torshälla Ridklubb nyligen.

Foto: Roland Thunholm

Publicerad:

Aktuellt