Annons
Annons

Årets första Grand Slam väntar svenska stjärnorna

Henrik von Eckermann och King Edward möter tufft motstånd vid Rolex Grand Prix i ´s-Hertogenbosch.

Foto: Rolex Grand Slam/Ashley Neuhof

Henrik von Eckermann och Peder Fredricson är på plats i 's-Hertogenbosch när en av årets mest prestigefyllda klasser ska avgöras – och med sig har de två av sina allra största stjärnor.

Det är svenskt på flera internationella tävlingar i helgen, en av dem sticker ut lite extra; The Dutch Masters i 's-Hertogenbosch, Nederländerna. Den internationella hoppningen startar på fredagen och flera prestigefyllda klasser finns på programmet innan det på söndagen är dags för höjdpunkten, Rolex Grand Prix.

Startlistor och resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
ClipMyHorse/FEI-tv sänder Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Arrangören sänder Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
H&C sänder Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Söndagens Grand Prix startar 15.00 och ingår i Rolex Grand Slam tillsammans med Grand Prix:en vid CHIO Aachen, Spruce Meadows Masters och CHI Geneve. Den som i nuläget har chans på bonusen på en miljon euro som går till den som vinner tre GP i rad är McLain Ward som vann Rolex Grand Prix i Geneve tillsammans med HH Azur.

Skulle en ryttare vinna fyra i rad får denne ytterligare en miljon euro i bonus. Men redan kommande söndag har Ward chansen på de 500 000 euro i bonus som går till den som vinner två Grand Slam GP i rad.

Mycket står alltså på spel för svenskarna på plats. Henrik von Eckermann, världsettan för åttonde månaden i rad som vann den prestigefyllda klassen med Toveks Mary Lou 2019, är anmäld till tävlingarna med King Edward (äg: Dufour Stables AG) och Glamour Girl (äg: Portfolio Horses LLC). Peder Fredricson har med sig Catch Me Not S (äg: Ebba Berglöf) och H&M Bahia (äg: Bahia Group).

De ställs mot det i stort sett bästa startfältet världen har att erbjuda. Martin Fuchs från Schweiz, - tvåa på världsrankingen, Frankrikes Julien Epaillard - trea på värdsrankingen, tyska Aachenvinnaren Gerrit Nieberg och Scott Brash, Storbritannien, som vann Rolex Grand Slam 2015 är på plats, för att nämna några.

Fullständig deltagalista Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Den sista världscupdressyren i västeuropeiska ligan avgörs också i 's-Hertogenbosch, men ingen svensk deltar.

I övrigt rider Petronella Andersson femstjärnig hoppning i Wellington och Johanna Due Boje samt Jeanna Högberg rider femstjärnig dressyr i Herning.

Veckans internationella tävlingar med svenskt deltagande Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt