Annons
Annons

Internationell debut som ger mersmak: ”Bara början”

Malin Wahlkamp-Nilsson och Moegelbjergs Romeo vid Nations Cup i Falsterbo 2022.

Foto: Matilda Ahlberg/Bildbyrån

Malin Wahlkamp Nilsson och Bergsjöholms Valbonne har gjort sina två första internationella starter, det slutade med en seger och en andraplats. – Otroligt motiverande, man vill bara hem och träna och sedan ut igen, säger hon just efter prisutdelning.

Segern kom i fredagens trestjärniga Grand Prix i belgiska Lier. Ekipaget knep segern med 65 hundradelars marginal före Larissa Pauluis och First-Step Valentin, 71.500 procent mot 71.435.

De följde sedan upp succédebuten med att sluta tvåa i lördagens trestjärniga Grand Prix Special. Den här gången drygt en tiondel bakom duon de besegrade på fredagen.

– Det är väldigt starkt att göra två sådana rundor. Hon rider hästen i en väldigt fin form. Det är en het häst som hon verkligen måste ta hand om och lotsa runt och det gör hon med den äran. Riktigt, riktigt bra, säger förbundskapten Bo Jenå som följt ekipaget på plats i Lier.

Den har allt som krävs. Det här är bara början.

Malin Wahlkamp Nilsson är beridare hos Patrik Kittel sedan tretton år tillbaka och har bland annat representerat Sverige i Nations Cup i anrika Aachen. Bergsjöholms Valbonne ägs av hennes arbetsgivare tillsammans med Mr Kosaka.

– Han har en otrolig elegans, jättefin trav och passage. Ja han har allt egentligen, fantastiskt roligt att rida och tävla, säger Malin Wahlkamp Nilsson om Bergsjöholms Valbonne.

Hon får medhåll av Bo Jenå.

– Den kan gå väldigt långt internationellt. Det är absolut en framtidshäst, den har allt som krävs. Det här är bara början.

Väldigt kul att det kan gå så bra innan det är färdigt , just att det finns så mycket luft uppåt i utvecklingen är spännande.

Helgens resultat i den internationella debuten är ett starkt framtidskvitto.

– Han är het och oerfaren, vi är ju ute och samlar rutin egentligen. Då är det väldigt kul att det kan gå så bra innan det är färdigt och rutinerat, och just att det finns så mycket luft uppåt i utvecklingen är spännande, säger Malin Wahlkamp Nilsson.

Nästa tävling är planerad till Aachen i slutet på mars.

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Se ritterna i efterhand på ClipMyHorse Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt