Annons
Annons

Dubbelt svenskt när VM-ekipagen imponerade i säsongsstarten

Therese Nilshagen och Dante Weltino inledde 2023 med GP-seger i Lier.

Foto: Emma Wallskog/Bildbyrån

De startade 2023 med fyrstjärnig Grand Prix i belgiska Lier och slutade etta och tvåa – Therese Nilshagen mycket knappt före Juliette Ramel. – Jag red en pigg och glad Dante och det värderar jag högst men också väldigt kul att vinna, säger Therese Nilshagen.

Det svenska dressyrlandslaget har haft som mål att höja nivån första tävlingsdagen och årets första tävlingen gav ett fint besked.

– De red felfritt på hästar som kom ut i väldigt bra skick. Det är väldigt kul att se att det vi jobbat med gett så bra resultat, säger förbundskapten Bo Jenå.

Dante Weltino OLD (äg: Dressurpferde Leistungsz & Therese Nilshagen) tävlade senast vid SIHS på Friends och nu visade han precis det hans ryttare hoppats på inför årets tävlingspremiär.

– Jämnt och bra, inga missar, mjukt, fint och full av energi. Jag tyckte att det var väl avvägt och nu ska jag se om jag kan sätta lite mer tryck i Grand Prix Special i morgon, säger Therese Nilshagen, elva i VM-küren.

Juliette Ramel gjorde sin första start med Buriel K.H. (äg: La Pomme HB) sedan VM där de slutade på trettonde pats i küren. Den nu 17-årige valacken var på glatt tävlingshumör.

– Det är fantastiskt att han har den här glädjen. Redan när vi kom till tävlingsplatsen så kändes det som att han älskar att vara på tävling och det är jag väldigt glad för, säger Juliette Ramel.

Juliette Ramel och Buriel K.H. slutade tvåa i GP Lier 2023.

Foto: Daisuke Asauchi/ Bildbyrån


Programmet de visade upp var hon också nöjd med.

– Piruetterna har han ju lätt för men de var väldigt, väldigt bra idag. Det mesta var bra måste jag säga, säger Juliette Ramel.

Med 75.544 respektive 75.239 procent var svenskekipagen klart före trean Dorothee Schneider, Tyskland, på 73.609.

– Motståndet är bra men kanske inte precis lika spetsigt som ett mästerskap. Jag tror också att det finns lite vi kan vässa på till Grand Prix Special i morgon, säger Bo Jenå.

Lier, Belgien – internationell dressyr

Grand Prix: 1) Therese Nilshagen, Sverige, Dante Weltino OLD, 75.544 procent 2) Juliette Ramel, Sverige, Buriel K.H. 75.239 procent 3) Dorothee Schneider, Tyskland, Sisters Act MT OLD, 73.609 procent

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Startlistor och resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
ClipMyHorse sänder Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt