Annons
Annons

Drömbesked till André Brandt efter succén i Göteborg

Foto: Roland Thunholm

Han imponerade stort under GHS – det gav biljett till det han drömt om i åtta år. – Saut Hermès i Paris, det är tävlingen jag har mest koll på av alla, jag är så jätteglad, säger André Brandt som ingår i Svenska Ridsportförbundets ryttarutvecklingsprogram ATG Talang.

Tävlingen avgörs i hjärtat av Paris och hög kvalitet är dess signum från början till slut. Banor, startfält, arrangemang, omgivningar och prispengar – allt är av toppklass.

– Jag har varit otroligt triggad på den tävlingen. Den är så spektakulär. Arrangemanget och allt är så fint, och bara att få tävla i en så stor stad, säger André Brandt om tävlingarna där han har en av platserna för U25-ryttare.

Vad tänkte du när du fick beskedet?

– Först blev jag ju jättenervös om hästen skulle säljas innan dess, men Royne har lovat att så blir det inte. Jag är så glad och tacksam för hästen och för Magic Park Stables som är så stöttande och ger mig alla de här chanserna, det betyder ju allt.

Vi kompletterar varandra otroligt bra. Det är inte lätt att hitta en häst som man är en ”perfect match” med.

23-åriga André Brandt är supertalangen som jobbar för Royne Zetterman och Sofia Farman Zetterman på Magic Park Stables. De är ägarna till El Qlassico T, hästen som följer med till Saut Hermès i Paris och som tillsammans med André gjorde succé på Göteborg Horse Show.

– Vi kompletterar varandra otroligt bra. Det är inte lätt att hitta en häst som man är en ”perfect match” med. Det finns ju verkligen inte oändligt många sådana hästar, men Elvis som vi kallar honom är en för mig, säger ATG-talangen André Brandt.

André Brandt och El Qassico TT åker vidare till från GHS till Paris för Saut Hermès.

Foto: Daniel Stiller/Bildbyrån


De kom till GHS som en av ryttarna i Lövsta Future Challenge och med en nyvunnen seger i Borås GP i ryggen. Väl där blev André Brandt bästa U25-ryttare efter bland annat en niondeplats i fredagens 1,50-hoppning och fyra fel i ekipagets debut på 1,55 i lördagens prestigefyllda Göteborgs Trophy.

– Det har börjat sjunka in lite, men inte helt. Det var så mycket mer än vad jag hade förväntat mig. Så mycket bra erfarenheter som jag också kan ta med till de yngre hästarna för att jag mer vet vad som krävs nu på den här nivån.

Både resultaten och sättet André tog sig an uppgifterna imponerade.

– Kan inte lovorda dem nog. De är väl förberedda, har ordning och reda på allt och har välskolade hästar. Det är första gången de går in och hoppar den här typen bana och så gör de det på det här sättet. Väldigt kyligt och väldigt bra, sa förbundskapten Henrik Ankarcrona om André och unga kollegan Viktor Edvinsson.

Vi i ridsporten håller ihop och gör sporten tillsammans, även om det är jag som tar emot äran för det just nu.

Och det var inte bara förbundskaptenenen som var imponerad.

– Det har ju varit helt sanslöst hur många som har hört av sig och skrivit efter Göteborg. Jag är superglad att så många är engagerade. Det visar att vi i ridsporten håller ihop och gör sporten tillsammans, även om det är jag som tar emot äran för det just nu.

Nu väntar två veckor av vardag med träning och tävling för Magic Park Stables innan det bär av mot Paris och Saut Hermès.

– Helt otroligt. Jag vill verkligen tacka Royne och Sofia för att de alltid stöttar mig, min hästskötare Paulin Romberg, som alltid är glad och alltid gör sitt bästa för att hästarna ska trivas. Och Elvis uppfödare, Karin och Ove Råhnängen för att de har fött upp en så fantastisk och fin häst, sägerAndré Brandt som inår i Svenska Ridsportförbundets ryttarutvecklingsprogram ATG Talang.

Saut Hermés Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. avörs 17-19 mars i Grand Palais Ephémère

Publicerad:

Aktuellt