Annons
Annons

Lugn Touchdown briljerade - då blev det kürseger i Doha

Foto: Stefan Lafrentz

Fem domare av fem hade Patrik Kittel och Touchdown som etta i den femstjärniga küren i Doha. – En magisk dag, han satte inte en fot fel och musiken satt som en smäck, säger Patrik Kittel.

Under fredagens Grand Prix var ekipaget på väg mot seger på mycket höga poäng när Touchdown blev rädd och tog ett par steg baklänges vid en av de allra sista rörelserna.

– Tråkigt för han är i jättefin form och hade förmodligen slutat på 78, 79 annars, sa då Patrik Kittel.

Söndagens kür innebar ny chans.

– Det är alltid så när man är på lång tävling att man har mycket tid att fundera på mycket, och man hinner bli ganska nervös för olika saker. Men jag sa till mig själv att nu rider du detta från punkt till punkt och följer musiken, säger Patrik Kittel.

En glädjande hög procent och ett bra formbesked inför våren och sommaren.

Och det var en dag då allt satt perfekt. Procenten 84.070 är ekipagets högsta sedan november 2021.

– Helt fantastisk var han idag och 84 är superbra, men hade vi inte haft den där ”oopsen” i går tror jag det hade kunnat bli upp emot 86 procent, säger Patrik Kittel på väg mot prisutdelning.

– Det var en otroligt kul dag att rida och hade det inte blivit seger så hade jag kunnat leva med det för i dag gjorde jag allt jag kunde, säger Patrik Kittel.

En nöjd förbundskapten tog emot segerbeskedet utan förvåning.

– Mycket bra, men vi vet vi ju att både han och hästen är bra. Men det klart att det är en glädjande hög procent och ett bra formbesked inför våren och sommaren, säger Bo Jenå.

Dinja van Liere och Hartsuiker från Nederländerna slutade tvåa med 78.455 procent och tyska Evelyn Eger på Westminster var dagens trea på procenten 77.840.

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt