Annons
Annons

Sverige trea i Nations Cup-premiären

Foto: Ken Braddick

Svenska laget tog en pallplats i dressyrens Nations Cup-premiär i Florida. Tinne Vilhelmson Silfvén och Caroline Darcourt tog dessutom hem den individuella segern och andraplatsen i Grand Prix-klassen.

FEI Dressage Nations Cup i Wellington, Florida, avgjordes genom att halva laget red Grand Prix och Grand Prix Special. Medan halva laget red Prix St Georges och Intermediaire I.

I svenska laget red Tinne Vilhelmson Silfvén på Devanto, Caroline Darcourt på Lord Django och Christina Devine på Slaebaekgaard's Santino, med Christina och Santino i de lägre klasserna.

I torsdagens inledande Grand Prix dominerade svenskarna med Tinne och Devanto på första plats med 70,783 procent och Caroline tätt därefter med Lord Django på 70,630 procent.

Resultat Grand Prix Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I fredagens klasser var det några ekipage som gick om och efter två dagars tävlande slutade Sverige på tredje plats totalt, efter Tyskland och USA. Eftersom Sverige bara hade tre ekipage räknades alla resultaten, medan både Tyskland och USA hade fyra ryttare och kunde räkna bort det sämsta resultatet.

Fullständiga lagresultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På söndag fortsätter tävlingarna med individuella starter i Grand Prix kür och Intermediaire I kür.

Livesändning från tävlingarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

FEI Dressage Nations Cup 2023

Här hittar du datum och arrangörer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för Nations Cup-serien 2023. Sverige planerar att starta i Compiègne, Rotterdam, Aachen och Falsterbo.

- De är viktiga tävlingar för oss. Där testar vi lagmedlemmar inför årets EM, säger förbundskapten Bo Jenå, som hoppas på fler mästerskapsaktuella ekipage.

- De som vill slå sig in i laget behöver få chansen att visa upp sig. Där är även Hagen en viktig tävling i slutet av april. Det är framför allt utomhus det gäller att prestera i år, menar förbundskapten.

Publicerad:

Aktuellt