Annons
Annons

Svenska stjärnduon tvåa i Doha trots missöde

Foto: Roland Thunholm

Patrik Kittel och VM-hästen Touchdown slutade tvåa i femstjärnig GP i Doha, Qatar. Fram till sista medellinjen var en klar seger inom räckhåll. – Då blev han rädd för något i piaffen och sprang några steg baklänges, väldigt nesligt, säger Patrik Kittel

2.282 procent skiljde den svenska duon från segern, som till slut gick till Dinja van Liere och Hartsuijker som red till sig 75.152 procent.

Fram till de sista rörelserna på medellinjen så det ut att bli svensk seger.

– Fram till dess låg vi på 77 procent och men med tvåor och ettor på piaffen så åkte ju poängen ner, tråkigt för han är jättefin form och hade förmodligen slutat på 78, 79 annars. Och det hade ju räckt långt, säger Patrik Kittel.

I morgon, lördag, väntar kür.

– I dag var det lite ups and downs. I morgon ska vi naturligtvis bara rida lugnt och stilla och ha hästen på min sida och inte bli rädd för någonting så blir det nog alldeles utmärkt, säger Patrik Kittel.

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt