Annons
Annons

Guldglans när ATG Riders League avgörs i Borås

All In och Peder Fredricson vid Borås Grand Prix 2015.

Foto: Jörgen Jarnberger/ Bildbyrån

Finalfält ska avgöras, internationell startplats ska fördelas och nya ATG-heat ska vinnas. Och mitt i allt finns en viss liten brun häst med sex mästerskapsmedaljer.

När årets sjätte omgång av ATG Riders League är avgjord i Borås på lördagskvällen kommer många frågor att ha fått svar.

24 ekipage i ATG Riders League 1,35 och 20 ekipage i ATG Riders League Grand Prix kommer att vara klara för totalfinalen på Gothenburg Horse Show, en ryttare kommer att vara startklar för de internationella klasserna på Gothenburg Horse Show och säsongens sista två vinnare av winning round kommer att vara korade.

I båda nivåerna av ATG Riders League är kampen runt strecket tajt. 21 poäng räcker just nu för totalfinal i ATG Riders League 1,35 och 20 ekipage har 10 poäng eller mindre upp till de åtråvärda poängen som säkrar Göteborgsbiljetterna. För ATG Grand Prix är 28 poäng just nu den magiska gränsen och där är 17 ekipage inom 15 poängs marginal eller mindre.

Serievinnaren i ATG Riders League Grand Prix kommer också att få chansen att mäta sig med de internationella stjärnorna på Gothenburg Horse Show. I nuläget ligger Niklas Arvidsson och Py Jägerden bäst till och båda två kommer till start vid lördagens avgörande i Borås.

Men redan i Borås finns chans att mäta sig mot ett av världens bästa ekipage genom alla tider; femteplacerad i torsdagens kval i 1,45 var Peder Fredricson och H&M All In (äg: Stuteri Arch). Ekipaget med sex mästerskapsmedaljer total, och ett makalöst facit med OS- VM- och EM-guld, passerar tävlingarna i Borås på vägen mot en ny internationell säsong och alla som vill ta chansen att se dem ska hålla ett extra öga på lördagens heat nummer fyra.

Jens Fredricson, som säkrade VM-guldet i Herning för Sverige, sprider ytterligare guldglans över ATG-avgörandet. Tillsammans med Diarado´s Rose EliTH (äg: Lövsta Stuteri AB), som vann en klass på Spruce Meadows i september, finns han i heat nummer fem.

Klockan 12.30 på lördagen går startskottet för tre heat för 1,35 och två för 1,50.
Klockan 19.10 börjar winning round med tio ryttare på varje höjd.

Tävlingarna sänds live på ATG.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Equisport Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Startlistor och resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Aktuell ställning i ATG Riders League 1,35 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Aktuell ställning i ATG Riders League Grand Prix Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Regler ATG Riders League Grand Prix Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Regler ATG Riders League 1,35 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt