Annons
Annons

Ett halvår kvar till EM och VM i voltige på Flyinge

Foto: Roland Thunholm

I sommar avgörs för första gången ett samlat, internationellt trippelmästerskap i ridsportgrenen voltige på svensk mark: EM för seniorer, VM för juniorer och VM för young vaulters. Platsen är Flyinge Kungsgård utanför Lund. Datumen att boka in är 25-30 juli.

Cirka 650 tävlande och 150 hästar kommer till mästerskapen som drar igång med invigning inne i Lundagård tisdag 25 juli. EM- och VM-finalerna arrangeras på Flyinge 28-30 juli. Det blir tävlingar hela veckan.

Det är en publikmagnet med rockgalans stämning i arenan.

- Voltige är en växande ungdomssport och lagsport. Det är artisteri och akrobatik på en häst i galopp. Det är en publikmagnet med rockgalans stämning i arenan, säger Pernilla Linder Velander, som är pressansvarig för mästerskapet.

Biljetterna är redan släppta. Kolla in arrangörens hemsida Länk till annan webbplats. för program och biljetter.

Se voltige i Scandinavium

Redan under Gothenburg Horse Show finns en chans att se svenska landslagets "Team SVEA" visa upp voltige i arenan. Missa inte det! Uppvisningen hålls lördag 25 februari.


Publicerad:

Aktuellt