Annons
Annons

Wilma Hellström tog nya värdefulla världscuppoäng

Dubbla felfria rundor räckte till en sjätteplats och elva värdefulla världscuppoäng för Wilma Hellström och Cicci BJN i Leipzig.

Tolv ekipage gick till omhoppning i Longines FEI Jumping World Cup i tyska Leipzig under söndagseftermiddagen. Wilma Hellström och Cicci BJN (äg: WH Sporthorses) var ett av sex dubbelt felfria ekipage med en tid som räckte till just sjätteplats.

- Det känns otroligt roligt. Vi bara njuter varje sekund vi får vara på de här tävlingarna, säger Wilma till SVT Sport Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Elva nya poäng betyder totalt 41 poäng för Wilma på den västeuropeiska världscuprankningen. Det kan räcka hela vägen till världscupfinalen i Omaha i april. Runt 40 poäng brukar nämligen räcka för att vara bland de 18 bästa europeiska ryttarna som får starta i finalen.

Henrik von Eckermann startade inte i Leipzig men fortsätter ändå att toppa världscuprankningen på 88 poäng.

Angelica Augustsson Zanotelli och Kalinka van de Nachtegaele (äg: Angelica Augustsson Zanotelli och Roastal NV) fick fyra fel i grundomgången och slutade på 16:e plats, med en ny världscuppoäng. Totalt har Angelica 21 världscuppoäng.

Aktuell ställning västeuropeiska ligan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fullständiga resultat Leipzig Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Under prisutdelningen i Leipzig inträffade en otäck olycka när en flicka blev överkörd av ett fyrspann. Arrangören meddelar att flickan är okej men blåslagen.

Officiellt uttalande från arrangören:

"At the World Cup tournament in Leipzig, a carriage accident occurred during the award ceremony for the Grand Prix of Leipzig involving a nine-year-old girl who was part of the award ceremony. Paramedics and accident surgeons were on the scene immediately and were fortunately able to give the all-clear quickly: Apart from bruises on her arms and legs, nothing happened to the girl, according to current investigations."

Publicerad:

Aktuellt