Annons
Annons

Världscupdags i Leipzig

Wilma Hellström och Cicci BJN i världscuphoppningen i Lyon tidigare under säsongen.

Foto: FEI/ Leanjo Koster

Girlpower tar över stafettpinnen efter segersuccén i världscuphoppningen. Söndag 14:00 gör två svenska landslagsryttare upp om nya värdefulla världscuppoäng. SVT sänder direkt.

Världscupdeltävlingarna duggar tätt i Januari och knappt hann Henrik von Eckermann ta emot förstapriset i Basel innan det nu är dags igen.

I söndagens världscuphoppning startar Angelica Augustsson Zanotelli med Kalinka van de Nachtegaele (äg: Angelica Augustsson Zanotelli och Roastal NV) som nummer 7 och Wilma Hellström med Cicci BJN (äg: WH Sporthorses) som nummer 28.

Så här följer du världscuptävlingarna i Leipzig

Söndagens världscupklass sänds 22 januari klockan 15.00-16.00 i SVT1 och SVT Play, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. samt 16.00-17.30 i SVT2 och SVT Play Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. .

Söndagens världscupklass sänds också på ClipMyHorse/FEI TV Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Startlistor och resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Aktuell ställning i världscupen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Fullständig deltagarlista Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

FÖRHANDSINFO

Av svenskorna på plats är Wilma Hellström just nu bäst i totalställningen. Med 30 poäng ligger hon på sextonde plats och är i nuläget den som skulle ta den sista finalbiljetten från den västeuropeiska ligan. Med fyra deltävlingar kvar och ett mycket tajt läge fajtas hon i mot världsstjärnor som Steve Guerdat och Scott Brash. 40 poäng totalt brukar historiskt sett räcka till final och till helgen har hon ny chans att säkra poängen som behövs.

Angelica Augustsson Zanotelli kommer från en helg i Basel där hon slutade sexa i Grand Prixn tillsammans med Kalinka van de Nachtegaele, men inte fick med sig några världscuppoäng. Med de 20 hon fick för sin seger i Helsingfors så är förutsättningarna goda att avancera upp mot finalplatserna.

Publicerad:

Aktuellt