Annons
Annons

Världscupseger till Henrik von Eckermann

Foto: FEI/Stefan Lafrentz

Världens just nu bästa hoppryttare bara fortsätter att briljera. Henrik von Eckermann följde upp lördagens seger i Basel med seger i Longines FEI Jumping World Cup på söndagen.

Framgång föder framgång. Det bevisar Henrik von Eckermann som fortsätter att rada upp internationella förstaplatser. Med King Edward (äg: Dufour Stables) hoppade han hem segern i den västeuropeiska världscupligans tionde omgång som hölls i Basel, Schweiz.

- Jag hade en jättebra känsla, det var en fantastisk klass med bra sport. King Edward är alltid ett mästerverk, jag kunde bara fokusera på min ridning och den var inte allt för dålig idag, säger en nöjd segrare i SVT:s sänding Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Bara sju ekipage gick till omhoppning och det blev en tuff kamp om pallplatserna med bara hundradelar som skiljde ryttarna åt. Marcus Ehning, Tyskland, på Stargold var nära att ta hem segern men fick se sig slagen med 0,06 sekunder av Henrik och King Edward.

Angelica Augustsson Zanotelli och Kalinka van de Nachtegaele (äg: Angelica Augustsson Zanotelli och Rostal NV ) slutade utanför placering efter nio fel i grundomgången.

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Aktuell ställning världscupen i hoppning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om lördagens seger med skimmelstoet Calizi

Nästa världscupomgång rids i Leipzig den 22 januari. Där startar Angelica Augustsson Zanotelli, Wilma Hellström och Linda Heed.

Publicerad:

Aktuellt