Annons
Annons

Henrik och Calizi la ribban högt – vann med gnistrande omhoppning

Calizi och Henrik von Eckermann under SIHS 2022.

Foto: Emma Wallskog/Bildbyrån

Lördagskvällen på världscuptävlingarna i Basel, Schweiz, avslutades med omhoppning i 1,55-klassen. Ingen hann ifatt Henrik von Eckermann och Calizi – det svenska segerekipaget vann med 79 hundradelar. - Jag försökte sätta press på de andra och jag är så glad att det räckte, säger Henrik von Eckermann.

Efter en övertygande och felfri grundomgång var den svenska duon ett av tio felfria ekipage som gjorde upp i omhoppning.

Med startnummer två gjorde den svenske världsettan klart för resterande åtta ryttare att de behövde ta fram den snabba planen för att få kliva överst på pallen.

Tillsammans med Calizi (äg: Dufour Stables AG) gjorde han en omhoppning som hade allt – snabbt, snävt och säkert var orden för dagen.

- Det var absolut en bra omhoppning men jag var ändå inte helt säker för det var på ett ställe jag gjorde ett galoppsprång mer än planen, säger Henrik von Eckermann.

Harrie Smolders, Nederländerna, var den som tillsammans med Uricas v/d Kattevennen gjorde det bästa försöket. Som tack knep de andraplatsen före Tysklands Gerrit Nieberg med Blues d´Aveline CH.

Vi hade på känn att det snart skulle kunna bli något riktigt bra av det. Och jag är så glad att det blev just här i Basel där ägaren var med

Segern var Calizis första på internationell femstjärnig nivå. Hon har sedan tidigare en seger i enstjärnig GP tillsammans med Henrik von Eckermanns fru Jannika Sprunger och gjorde sin första femstjärniga tävling i Genéve i december 2022.

- Hon hoppade jättebra där och vi hade på känn att det snart skulle kunna bli något riktigt bra av det. Och jag är så glad att det blev just här i Basel där ägaren var med. säger Henrik von Eckermann.

På söndagen tar sig Henrik von Eckermann an världscupklassen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. tillsammans med King Edward (äg: Dufour Stables AG).

- Det ser jag fram emot. Han har hoppat en mindre klass här i torsdags och känns väldigt bra.

Hon hoppar egentligen allra bäst i de stora arenorna så jag ser fram emot utomhussäsongen.

Lördagens vinnarhäst har hoppat färdigt för den här helgen.

- Nu får hon åka hem och ta det lite lugnt igen. Hon hoppade bra här men hon hoppar egentligen allra bäst i de stora arenorna så jag ser fram emot utomhussäsongen. King Edward kommer att behöva vila lite efter världscupfinalen och då passar det bra att hon tar över lite, säger Henrik von Eckermann.

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt