Annons
Annons

Topplaceringar för Darcourt i Florida

Foto: SusanJStickle.com

Caroline Darcourt har inlett Floridasäsongen på bästa sätt med en seger och en pallplats i de internationella dressyrklasserna i Wellington.

Lövsta Stuteri inleder traditionsenligt tävlingssäsongen på andra sidan Atlanten. På plats i år finns stuteriets båda toppryttare Tinne Vilhelmson Silfvén och Caroline Darcourt.

Darcourt inledde med seger direkt i torsdagens Prix St Georges. Det var tioåriga valacken Bournonvilles blott tredje internationella start och ekipaget vann på 73,029 procent.

- Vi har haft honom sedan han var sju år och han är en väldigt känslig häst. Nu känner jag att han äntligen är trygg med mig och att han gillar jobbet och att vara på tävlingsbanan. Han är otroligt ridbar och har alla kvaliteter, säger Caroline Darcourt i ett pressmeddelande Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Pallplats i världscupklassen

På torsdagskvällen var det dags för världscupdressyr, FEI Dressage World Cup Grand Prix, i den nordamerikanska ligan. Där blev det en tredjeplats för Darcourt och Lord Django, som sedan i höstas är tillbaka på de internationella tävlingsbanorna efter ett över två år långt uppehåll.

Tinne Vilhelmson Silfvén red in på femteplats i klassen med Devanto. Vann gjorde hemmaryttaren och OS-lagsilvermedaljören Adrienne Lyle på Salvino.

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Webb-TV

Arrangören sänder live Länk till annan webbplats.

Start- och resultatlistor Länk till annan webbplats.

Publicerad:

Aktuellt