Annons
Annons

Kungen är tillbaka när kampen om finalbiljett hårdnar

Nu finns fem chanser kvar att plocka världscuppoäng i hoppning. Vid helgens tävlingar i Basel startar totalt fyra svenska ryttare. En av dem är Henrik von Eckerman och publiken får njuta av King Edward.

Deltävlingen i Basel är den tionde av säsongens 14 i världscupen. För de som inte ännu säkrat en plats bland de 16 som får finalbiljett till Omaha är det nu läge att ta varje chans som är kvar.

Här kan du se världscupklassen i Basel:

SVT Play 14.15 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. samt i SVT2 14.15-16.15 söndagen 15 januari, kommentator Anna-Maria Fredholm, expert Lotta Björe

ClipMyHorse/FEI-tv Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.  14.15 söndagen 15 januari.

ClipMyHorse Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. sänder också flertalet klasser Basel utöver världscupen.

Startlistor- och resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Aktuell ställning i världscupen hoppning, västeuropeiska ligan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Fullständig deltagarlista Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Världsettan Henrik von Eckermann har samlat flest poäng av alla och leder just nu totalställningen i världscupen. Med 68 poäng, åtta fler än nuvarande tvåan Daniel Deusser, är han klar för final. Han har varit tydlig med att världscupfinalen i Omaha är ett mycket viktigt mål för säsongen och att det är mot den han matchar sin VM-guldhäst King Edward (äg: Dufour Stables AG). Helgens tävlingar i Basel blir nästa steg på vägen mot storform. King Edward får i helgen sällskap av stallkompisarna Calizi (äg: Dufour Stables AG) och Iliana (äg: Dufour Stables AG).


Angelica Augustsson Zanotelli, just nu på plats 24 i aktuell ställning, gör sin tredje världscupstart för året. Hon har både världscupsegern hon vann i Helsingfors och färsk form med sig i bagaget efter flera topplaceringar förra veckan på Sentower Park. Segerhästen från Helsingfors; Kalinka van de Nachtegaele (äg: Angelica Augustsson Zanotelli och Rostal NV ), och Fire Loops 2 M (äg: Francois Glemont) är hästarna hon har med sig till Basel.

Erika Swartz gjorde världscupdebut i Mechelen på 2022 näst sista dag och tillsammans med Madonna (äg: Cecilia Swartz) var hon en hårsmån från succé. Sista bommen föll och ekipaget missade omhoppning men fick med sig en fin åttonde plats. Nu får hon chansen igen tillsammans med just Madonna och Jovita (äg: Erica Swartz).

Patrik Kittel och Touchdown i världscupdressyren i Lyon.


Även dressyren rider världscup i Basel och Patrik Kittel är på plats med Forever Young HRH (äg: Gestüt Peterhof och Patrik Kittel ). De kommer närmast från två fina andraplatser i Grand Prix och Grand Prix Special i Frankfurt. Patrik Kittel ligger just nu tia i den västeuropeiska världscupligan, som leds av tyska Ingrid Klimke. De nio bästa går vidare till finalen i Omaha, dock max tre ekipage från varje nation. Efter Basel återstår fyra deltävlingar.
Till helgen ställs Patrik Kittel mot bland andra det regerande olympiska mästarekipaget Jessica von Bredow-Werndl och TSF Dalera BB.

Här ser du världscupen i dressyr:

ClipMyHorse Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. söndagen 15 januari 08.10.

Startlistor- och resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Fullständig deltagarlista Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Aktuell ställning dressyr, västeuropeiska ligan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt