Annons
Annons

Nya svenska världscuppoäng i Mechelen

Jenny Abrahamsson/worlofshowjumping.com

Det blev 10 friska världscuppoäng till Henrik von Eckermann i Mechelen, Belgien. Med Iliana hade han ett nedslag i grundomgången men en snabb tid räckte till sjunde plats. Erika Swartz slutade strax efter, på åttonde plats och nio poäng.

Världscupklassen gick över en rejäl 1.60-bana och arenan i Mechelen ger inte mycket svängrum. Publiken sitter nära och det är hög ljudnivå som påverkar en del hästar. Totalt sett en utslagsgivande bana och bara fem ekipage gick vidare till omhoppning, två tyska ryttare och tre belgare.

Siste startande Will Vermeir hade förstås full support av hemmapubliken och när han gick över mållinjen med dryga sju tiondelar tillgodo på Hans Dieter Dreher lyfte nästan taket i arenan.

Henrik von Eckermann på känsliga stoet Iliana red en snabb runda i grundomgången men tyvärr föll räcket som var utsprång i kombinationen. Bara Frankrikes Simon Delestre var snabbare av ”fyrafelarna” och blev sexa, före Henrik på sjunde plats och Erika Swartz på åttonde. Erika och Madonna hade oturen att riva allra sista hindret efter en strålande runda.

Henrik von Eckermann behåller sin ledning i den totala världscupen. Fyra kval återstår innan Europafinalen i Göteborg sista helgen i februari. Det första efter nyår avgörs i Basel, Schweiz den 12-15 januari.

Världscupen, 1.60-hoppning med en omhoppning: 1) Wilm Vermeir, Belgien, Iq van het Steentje 0+0 fel 34,45 sek 2) Hans Dieter Dreher, Tyskland, Cous Cous 0+0 35,19 3) Daniel Deusser, Tyskland, Scuderia 1918 Tobago Z 0+0 35,39 4) Pieter Devos, Belgien, Mom's Toupie de la Roque 0+0 36,11 5) Gilles Thomas, Belgien, Calleryama 0+4 46,55 6) Simon Delestre, Frankrike 4 64,82 7) Henrik von Eckermann, Sverige, Iliana 4 64,87 8) Erica Swartz, Sverige, Madonna 4 65,87

ONSDAG
1.50-hoppning med en omhoppning: 1) Lars Kersten, Nederländerna, Hallilea 0+0 fel 35,31 sek 2) Pieter Devos, Belgien, Claire Z 0+0 35,67 3) Willem Greve, Nederländerna, Grandorado 0+0 35,82 4) Nicola Phillipaerts, Belgien, H&M Luna van't Ruytershof Z 0+0 36,28 5) Georgia Tame, Storbritannien, Curiano van Maarle Z 0+0 36,43 6) Jos Verlooy, Belgien, Igor 36,85 7) Erica Swartz, Sverige, Madonna 0+0 37,84

Kompletta resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

FEI World Cup Jumping Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., aktuell ställning efter Mechelen

Se en intervju med Henrik von Eckermann på SVT Play, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. efter segern i Top 10-finalen i Geneve.

Pressinformation från FEI

Belgium’s Wilm Vermeir nearly brought the roof down with sheer excitement when galloping to victory with Iq van het Steentje in a thrilling jump-off at the Longines FEI Jumping World Cup™ 2022/2023 Western European League qualifier in Mechelen, Belgium today.

From a starting field of 39 just five horse-and-rider combinations made the cut into the second-round decider, with three representing Belgium and two from Germany.

Last to go, Vermeir was chasing the super-fast target of 35.19 seconds set by German pathfinders Hans-Dieter Dreher and the handsome grey stallion Cous Cous but, giving it their all, the 43-year-old Belgian and his brave 14-year-old gelding shaved 0.74 seconds off that to put the result beyond doubt. 

Germany’s Daniel Deusser lined up in third with Scuderia 1918 Tobago Z while Belgium’s Pieter Devos (Mom’s Toupie de la Roque) and Gilles Thomas (Calleryama) slotted into fourth and fifth places.

Today’s result has boosted Deusser from fifth to second on the Western European League leaderboard which continues to be led by world number one Henrik von Eckermann from Sweden.

Publicerad:

Aktuellt