Annons
Annons

Henrik von Eckermann på stjärnfylld lista för världspris

Foto: Emma Wallskog/Bildbyrån

Lionel Messi har utsetts till väsrldens bäste idrottare 2022, före svenske Armand Duplantis. Henrik von Eckermann var med på listan med nominerade idrottscelebriteter.

Det är AIPS, den internationella sportjournalistorganisationen, som årligen listar världens bästa idrottare. Mer än 500 journalister från hela världen deltar i omröstningen som snart ska avgöras.

Efter dubbla VM-guld, seger i Topp 10 Final och en hel del annat är Henrik von Eckermann ett av namnen på listan där världsstjärnor och ikoner radas upp.

Han ställs bland annat mot nyblivna världsmästaren och fotbollslegendaren Lionel Messi och tennisens båda kungar Roger Federer och Rafael Nadal. Längdskiddrottningen Therese Johaug och Mikaela Shiffrin, som i många år regerat alpin skidåkning på damsidan och närmar sig Ingemar Stenmarks rekord i antal världscupsegrar är tv¨av de nominerade på damsidan.

Henrik von Eckermann och Armand Duplantis är de enda svenska namnen på listan.

Uppdatering 2022-12-30
Den argentinske fotbollshjälten Lionel Messi har med god marginal utsetts till världens bäste idrottare 2022. Höjdhoppsstjärnan Armand Duplantis blev tvåa och Henrik von Eckermann hamnade på plats 24.

Se hela listan på SVT Sport Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Publicerad:

Aktuellt