Annons
Annons

Mechelen står för sista världscupstoppet 2022

Foto: Emma Wallskog/Bildbyrån

Henrik von Eckermann är en av totalt fyra svenskar på plats under mellandagarna när de sista världscuppoängen för året ska delas ut.

Julledigheten för de internationella hoppryttarna är inte lång. Fyra dagar efter julafton är de på plats i Mechelen för att traditionsenligt ta ta sig an årsavslutningen på världscupen. Världscupklassen i hoppning, den nionde av 14 för säsongen 2022/2023, rids på fredagen 30 december klockan 15:00.

Totalledaren i världscupen; Henrik von Eckermann, kommer senast från en femteplats i Londons världscup och har nu med sig Calizi (äg: Dufour Stables AG) och Iliana (äg: Dufour Stables AG). Erica Swartz gör sin första världscuptävling för året och hon har med sig Jovita (äg: Erica Swartz) och Madonna (äg: Cecilia Swartz).

De ställs mot starka hemmaryttare som bröderna Philippaerts och Jérôme Guery. Dessutom är totaltrean Kevin Staut och totalfyran Julien Epaillard på plats.

Här kan du se världscupen i Mechelen

Övriga klasser, däribland världscup i dressyr och fyrspannskörning, kan du se på ClipMyHorse / FEI-tv Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. från och med tisdag 27/12.

Vid sidan om de femstjärniga tävlingarna hålls tvåstjärniga tävlingar och där är Sofia Westborg på plats med Next Generation (äg: Ashford Farm BV) och Pica De Muze (äg: Karl Schneider). Willia Ohlinger Axelsson rider ponnyklasserna med Barravalley Shadow (äg: Sofie Åström Ohlinger).

Ingen svensk deltar i världscupen i dressyr eller fyrspannskörning.

ONSDAG
1.50-hoppning med en omhoppning: 1) Lars Kersten, Nederländerna, Hallilea 0+0 fel 35,31 sek 2) Pieter Devos, Belgien, Claire Z 0+0 35,67 3) Willem Greve, Nederländerna, Grandorado 0+0 35,82 4) Nicola Phillipaerts, Belgien, H&M Luna van't Ruytershof Z 0+0 36,28 5) Georgia Tame, Storbritannien, Curiano van Maarle Z 0+0 36,43 6) Jos Verlooy, Belgien, Igor 36,85 7) Erica Swartz, Sverige, Madonna 0+0 37,84


Publicerad:

Aktuellt