Annons
Annons

Angelie von Essen sparade det bästa till sist – trea i London GP

Angelie von Essen och Daniel i Londons världscupklass tidigare under helgen.

Foto: FEI/Jon Stroud

När en mäktig Grand Prix avslutade London International Horse Show sent på måndagskvällen blev det svenskt på pallen.
– Så, så kul, nu kan jag fira en god jul, säger Angelie von Essen.

Bernardo Costa Cabral och hans team har fått mycket beröm för sina banor på de anrika tävlingarna som traditionsenligt avgörs dagarna före jul. Precis som vid söndagens världscupklass fick han mycket utslag och bara Angelie von Essen med Cochella, (äg: Martin Dawes) och tre andra ekipage gick till i omhoppning.

– Det var kanske inte riktigt lika stort som i världscupen och många vilade ju sina världscuphästar men det var absolut svårt nog, säger Angelie von Essen.

I omhoppningen gick hon ut som andra ryttare efter att Matthew Sampson, som till slut vann klassen, satsat friskt och kommit i mål felfri.

– Vi visste att jag skulle ha svårt att slå dem på tid, så planen var att rida så fort som det känns bekvämt, och det räckte ju långt även om det blev ett nedslag.

Det här var så härligt. Hon hoppar så mycket med hjärtat och jag vill aldrig pusha henne för mycket.

Tredjeplatsen var Cochellas största framgång. Hon har tidigare vunnit trestjärnig GP och vunnit många klasser på den nivån.

- Det här var så härligt. Hon hoppar så mycket med hjärtat och jag vill aldrig pusha henne för mycket. Jag hoppade henne första dagen här och sedan inte hoppat mer innan GP:n i dag för att spara henne, hon är verkligen så fin, säger Angelie von Essen.

Jag rider inte på de här största inomhustävlingarna så ofta och det märks ibland. När det blir fel så är det för att jag är sen i reaktionerna men jag är så, så nöjd.

Hon summerar en bra helg i London med flera placeringar och ett nedslag i den utmanande världscupklassen.

– Det har varit helt fantastiskt, de har hoppat så bra. Sedan vill man alltid vara ännu bättre. Marginalerna är små och jag rider inte på de här största inomhustävlingarna så ofta och det märks ibland. När det blir fel så är det för att jag är sen i reaktionerna men jag är så, så nöjd.

Nu väntar närmast tävlingstour på varmare breddgrader med många hästar och största stjärnan Al Capone.

– Ja, nu blir det fokus på åtta, - nio och 10-åringarna och Al Capone kommer förhoppningsvis att gå de stora klasserna på touren, säger Angelie von Essen.

Peder Fredricson och Henrik von Eckermann utgick i måndagens GP.

Resultat

Grand Prix 1,60-hoppning med omhoppning: 1) Matthew Sampson, Storbritannien, Ebolensky, 0+0 fel, 31,88 sek 2) Lorenzo De Luca, Italien, Curcuma Il Palazzetto, 0+4 fel, 34,28 sek 3) Anngelie von Essen, Sverige, Cochella, 0+4 fel, 34,87 sek
24) Peder Fredricson, Sverige, H&M Christian K, utgick
24) Henrik von Eckermann, Sverige, Hollywood V, utgick

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt