Annons
Annons

Svenska framgångar i London

Henrik von Eckermann och Dzara Dorchival i Lyon tidigare i år.

Foto: Scoop Dyga/Bildbyrån

Henrik von Eckermann fortsätter att rada upp framgångar. Med Dzara Dorchival var han femma i Londons världscuphoppning, som också var det nioåriga stoets världscupdebut.

Sju ekipage gick till omhoppning när världscupserien kom till den brittiska huvudstaden London. Bland dem fanns Henrik von Eckermann och Dzara Dorchival (äg: Sebastien Fonck) som gjorde sin andra start på 160-nivå.

Henrik satsade allt, men tyvärr föll en bom längs vägen. Tiden 39,67 hade dock räckt till delad seger med Scott Brash på Hello Jefferson, som nu vann på noll fel och samma tid som Henrik.

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Leder världscupligan

Med tolv nya världscuppoäng går Henrik upp i ledning i världscupligan och har i princip redan säkrat en plats i världscupfinalen i Omaha i april. Runt 40 poäng brukar krävas för att kvala till finalen och Henrik har redan 58 poäng. Fullständig världscuprankning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Två andra svenska ekipage startade också i London. Angelie von Essen på Daniel (äg: James Davenport) slutade på 6 fel i grundomgången, medan Peder Fredricson på Catch Me Not S (äg: Ebba Berglöf) valde att utgå.

Se världscuphoppningen och intervjuer med ryttarna på SVT Play Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler svenska placeringar

Det har blivit fler svenska placeringar under dagarna i London. Bland de främsta märks Angelie von Essens femteplats i lördagskvällens 155-hoppning med Happiness Dk Z (äg: BXB Competition AB).
Se resultatlistan här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På måndagen fortsätter tävlingarna med Grand Prix-hoppning.

Arrangörens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Start- och resultatlistor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
ClipMyHorse/FEI TV sänder Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Horse&Country sänder Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt