Annons
Annons

Paralandslaget tar sikte på 2023 med friska vindar

Med sikte på EM i tyska Riesenbeck nästa år har nytillträdda landslagsledaren Mette Ubbesen tagit ut sitt första landslag. – Det jag har sett av flera hittills är världsklass, säger hon.

När Mette Ubbesen startade sitt uppdrag var det början på en utökad satsning på svensk paradressyr med sikte på Paralympics 2024.

Landslaget i paradressyr 2023 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nu står det klart vilka ryttare som kommer att inleda den resan som landslagsryttare 2023.

Jag är väldigt nöjd med det jag har sett hittills. Kvaliteten på ryttarna är hög,

Stommen utgörs av VM-ryttarna i Herning 2022 och utöver det kryddas truppen av flera fina namn; Louise Etzner Jakobsson Grade IV och Lena Malmström Grade V är spetsryttare med bland annat en internationell seger för Etzner Jakobsson och en sjätteplats på VM-küren för Malmström. Därefter kommer Grupp A landslagstrupp med Anita Johnsson Grade I, Sandra Karlsson Grade II, Felicia Grimmenhag Grade III, Amalia Josbo, Malin Lindeman-Dolk samt Lotta Wallin Grade V.

- Jag är väldigt nöjd med det jag har sett hittills, det finns så mycket positivt att ta med. Kvaliteten på ryttarna är hög, säger Mette Ubbesen.

 

Felicia Grimmenhag är tillbaka igen efter att inte ha tävlat internationellt sedan 2019. Hon red EM på hemmaplan i Göteborg med en femteplats i küren som resultat.

Jag vill att vi ska vara topp tre när vi kommer till mästerskap och jag ser att det är möjligt också

Både landslagsledaren själv och staben som helhet siktar högt men hon är försiktig med att sätta resultatmål i detta tidiga skede.

- Jag vill att vi ska vara topp tre när vi kommer till mästerskap och jag ser att det är möjligt också, men man får ta det lite i etapper.

Den internationella säsongsstarten gör Sverige på danska Blue Hors som arrangerar högklassig tävling i mitten på mars.

- Vi får se hur vi presterar där. Det gäller att vi har rimliga mål även om jag känner mig väldigt positiv. På Blue Hors kommer vi ju att få en liten fingervisning om vad vi behöver träna mer på, säger Mette Ubbesen.

Jätteduktiga ryttare med superfina hästar, det är ekipage som ska ligga i topp, de har hela paketet.

Hon håller fortfarande på att lära känna ryttare och hästar men har redan sett tillräckligt av de etablerade ekipagen för att hålla dem högt.

- Jätteduktiga ryttare med superfina hästar, det är ekipage som ska ligga i topp, de har hela paketet. Av det jag har sett så är det världsklass det handlar om, säger Mette Hubbesen.

Publicerad:

Aktuellt