Annons
Annons

Världscupen drar till London – 7 av världens topp 10 på plats

Henrik von Eckermann och King Edward på väg mot världscupseger i Verona.

London International Horse Show står på programmet och Henrik von Eckermann, Peder Fredricson och Angelie von Essen är svenskarna som tar sig an den anrika tävlingen.

Tävlingen är starkt förknippad med Olympia, den lilla arenan i hjärtat av London, där den avgjorts så länge ridsportvärlden kan minnas. Men precis som förra året kommer den nu att hållas på ExCel Arena i östra London, den stora mässanläggningen dit den flyttades med anledning av pandemin.

Den 15 - 19 december är det dags. Världscupklassen i hoppning avgörs söndagen 18 december klockan 13.30, svensk tid, och London Grand Prix 21.30 måndagen 19 december.

Här kan du se världscupen i London:

SVT Play med start 13.20 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., kommentator Anna-Maria Fredholm, expert Lotta Björe.
ClipMyHorse / FEI-tv med start 13.10 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Sammandrag SVT Play Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. samt SVT 1 15.15 - 16.16

Övriga klasser på London International Horse Show kan du se på Horse and Country Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och delvis ClipMyHorse / FEI-tv. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Startlistor och resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

De här ryttarna tävlar

Nyblivna vinnaren av Top 10 Finalen Henrik von Eckermann har med sig Hollywood V (äg: Susanne Tovek) och Dzara Dorchival (äg: Sebastien Fonck). Den svenska världsettan ligger just nu tvåa i totalställningen och är med största sannolikhet klar för världscupfinalen i Omaha i april.
Peder Fredricson har med sig Catch Me Not S (äg: Ebba Berglöf), H&M Christian K (äg: Stuteri Arch) och Raadbjerg's Bahia (äg: Toni A. Paust). Han gör sin första start i världscupen för den här säsongen. Formen är precis som för von Eckermann fin, inte minst med tanke på förra helgens tredjeplats i Top 10 Finalen.
Angelie von Essen rider Happiness DK Z (äg: BXB Competition AB), Daniel (äg: James Davenport) och Cochella (äg: Martin Dawes) och det säsongsdebut i världscupen för Englandsbaserade Angelie von Essen som senast red femstjärnigt i Dublin.

Världscupen har den här säsongen genomgående haft starka startfält och så har även deltävlingen i London. Förra årets vinnare Harry Charles, formstarka Julien Epaillard, olympiska mästaren Ben Maher, totalledaren i världscupen Kevin Staut och många fler utmanar svenskarna.

Aktuell ställning i världscupen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fullständig deltagarlista Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Förutom hoppning i världsklass väntar världscup i dressyr med bland andra världsmästarekipaget Charlotte Fry och Glamourdale samt världscupen i fyrspann. Inget svenskt deltagande i de grenarna.

Publicerad:

Aktuellt