Annons
Annons

Henrik von Eckermann avancerar i världscupen

Foto: Bildbyrån/Emma Wallskog

Både Henrik von Eckermann och Wilma Hellström plockade fina världscuppoäng i La Coruña, Spanien. Med ett nedslag men en snabb tid slutade Henrik femma och Wilma kom på tionde plats. Henrik vann dessutom förmiddagens 1.50-hoppning.

Det blev många fel i grundomgången vid söndagens världscuphoppning i La Coruña. Bara två ekipage klarade att hålla nollan inom tiden, Harry Charles, Storbritannien och Janne Friederike Mayer-Zimmermann, Tyskland. Harry Charles på Cascuo Blue, tidigare riden av Douglas Lindelöw, startade först och såg ut att göra en snabb ritt. Janne Friederikes ”Messi” är en stor häst som kan se lite långsam ut men den har en stor galopp och tyskan vann med 35 hundradelar.

Henrik von Eckermann på Iliana fick ett nedslag men det känsliga stoet kan gå snabbt och lyssnar på sin ryttare, ekipaget gick i mål på snabbaste tiden av alla. Med det slog Henrik fransmannen Kevin Staut, också han med ett nedslag, med en hundradels sekund. Kevin Staut leder nu världscupen totalt på hela 53 poäng, Henrik fick tolv poäng för femteplatsen och avancerade till andra plats med totalt 46. Wilma Hellström på Cicci hade även hon ett nedslag idag och slutade på tionde plats, totalt har hon 30 poäng och ligger på sjunde plats.

Förmiddagens klass var en tidshoppning över 1.50-hinder. Henrik von Eckermann sadlade ut Glamour Girl och följde upp fredagens andraplats med en seger.

Pressinformation från FEI

Germany’s Janne Friederike Meyer-Zimmermann steered Messi van’t Ruytershof to victory at the seventh leg of the Longines FEI Jumping World Cup™ 2022/2023 Western European League in La Coruña, Spain today and rocketed up to fifth place on the leaderboard at this halfway stage of the 14-leg series.

Second to go in a thrilling two-way jump-off against the clock, the 41-year-old athlete and her 10-year-old gelding out-paced young British star Harry Charles and Casquo Blue, while Austria’s Max Kuhner finished third with Up Too Jacco Blue when picking up just a single first-round time penalty.

The Netherlands’ Harrie Smolders (Uricas vd Katteveenen) lined up in fourth with two time faults while world number one and reigning world champion, Sweden’s Henrik von Eckermann (Iliana), finished fifth when fastest of the 14 four-fault finishers.

Today’s result has moved Charles up to third on the league standings behind von Eckermann in second while Kevin Staut from France, who finished sixth today with Cheppetta, continues to head the league table going into the next round in London (GBR) in two weeks’ time.

Resultat söndag

Longines FEI Jumping World Cup, 1.60-hoppning med en omhoppning: 1) Janne Friederike Mayer-Zimmermann, Tyskland, Messi van 't Ruytershof 0+0 fel 36,52 sek 2) Harry Charles, Storbritannien, Casquo Blue, 0+0 36,87 3) Max Kühner, Österrike, Up Too Jacco Blue 1 83,60 4) Harrie Smolders, Nederländerna, Uricas vd Kattevennen 2 84,37 5) Henrik von Eckermann, Sverige, Iliana 4 76,62 10) Wilma Hellström, Sverige, Cicci BJN 4 79,72

Longines FEI Jumping World Cup, aktuell ställning efter 7 omgångar: 1) Kevin Staut, Frankrike 53 poäng 2) Henrik von Eckermann, Sverige 46 3) Harry Charles, Storbritannien 45 4) Julien Epaillard, Franrike 40 5) Janne Friederike Mayer-Zimmermann, Tyskland 35 6) Jur Vrieling, Nederländerna 30 7) Wilma Hellström, Sverige 30

1.50-tidshoppning: 1) Henrik von Eckermann, Sverige, Glamour Girl 0 fel 62,89 sek 2) Thibault Philippaerts, Belgien, Cap du Marais 0 63,43 3) Sergio Alvarez Moya, Spanien, Alamo 0 64,74 4) Diego Ramos Maneiro, Spanien, Texas de Trebompe 0 65,10 5) Kevin Staut, Frankrike, Dialou Blue PS 0 65,63

Resultat La Coruña Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ställning världscupen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt