Annons
Annons

Patrik Kittel kür-vinnare i Nederländerna

Foto: Emma Wallskog

Patrik Kittel på Delaunay tävlar trestjärnig dressyr i Kronenberg, Nederländerna. På lördagen blev det seger i FEI Grand Prix Kür.

I fredagens Grand Prix-klass med hela 40 ekipage till start blev det en andraplats, efter hemmaryttaren Marlies van Baalen. Det var tätt i toppen, van Baalen hade 74,67 procent och Patrik Kittel 74,34.

Femton ekipage startade sedan i lördagens kür, där Patrik red ihop fina 76,41 procent och vann före två holländska ekipage.

Delaunay har ett otal segrar och placeringar i Grand Prix-klasser och inte minst ett EM-brons i lag på meritlistan. Patrik meddelar på sociala medier att detta var den sextonåriga valackens sista GP-start, nu väntar pensionärsliv hemma på gården i Tyskland.

Dressyr FEI Grand Prix Kür: 1) Patrik Kittel, Sverige, Delaunay OLD 76,41% 2) Devenda Dijkstra, Nederländerna, Hero 74,28 3) Karen Nijvelt, Nederländerna, Elysias 73,01 4) Lynne Maas, Nederländerna, Electra 72,70 5) Emile Faurie, Storbritannien, Bellevue 72,25

Kompletta resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt