Annons
Annons

Rutinerat ekipage tog hem segern i SIHS Käpphäst

Emmelina Folkung och Coffee under SIHS Käpphäst 2022. Foto: Pernilla Hägg.

Det bjöds på käpphästtävlingar i dagarna två under Stockholm International Horse Show. På söndagen höjdes ribban till 70 centimeter och det blev något av en favoritseger i klassen. Emmelina Folkung och hästen Coffee har nämligen hoppat hem seger i Friends Arena förr.

Under Sweden International Horse Show arrangeras fartfylld final i SIHS Käpphäst på mässarenan. På lördagen gick klassen på höjden 50 centimeter och på söndagen var det dags för 70 centimeter där Emmelina och Coffee repeterade fjolårets seger till publikens jubel.

Emmelina har haft 10-åriga Coffee i 3,5 år. Coffee är ljusbrun med svart lång man, vackra mörka ögon och diamantpannband.

– Det kändes jättebra, säger Emmelina om vinnarrundan.
– Underlaget var lite svårt men Coffee var på hugget.

För att hitta vinnarformen har ekipaget först tränat ungefär en gång i veckan och sedan 3-4 gånger i veckan när SIHS närmade sig.

Varför vann du idag tror du?
– På grund av hennes stora galopp. Vi tränar också mycket på att komma nära hindret, långt bort eller snett. Man måste vara väl förberedd. Jag planerar medan jag går banan, räknar antal galoppsprång. Och håller mig till planen.

Publicerad:

Aktuellt