Annons
Annons

Julie Axell Bramervaer och Wilma Bertilsson får Petrus Kastenmans stipendium

Petrus Kastenmans stipendium delas ut på Friends Arena.

Foto: Roland Thunholm.

Julie Axell Bramervaer och Wilma Bertilsson är årets mottagare av stipendier från Petrus Kastenmans minnesfond. Fonden är skapad av familjen Kastenman till minne av Petrus Kastenman som vann OS i fälttävlan 1956 i Stockholm.

Syftet med Petrus Kastenmans minnesfond är att främja och stimulera ungdomars utveckling inom fälttävlanssporten i Sverige. Stipendierna delas ut i strålkastarljuset på Friends Arena under Sweden International Horse Show och går i år till ponnyryttaren Julie Axell Bramervaer och junioren Wilma Bertilsson. Arenan är passande nog full av fälttävlanshinder när de båda stipendiaterna hyllas eftersom det snart är dags för årets nyhet Top 10 Indoor Eventing att dra igång. Familjen Kastenman är på plats för att dela ut stipendierna till de lovande ryttarna.

Petrus Kastenmans minnesfond har som mål att årligen dela ut två stipendier ur minnesfonden till två ungdomar inom fälttävlanssporten i Sverige -- ett till en ponnyryttare med en ålder om högst 15 år och ett till en junior som är högst 17 år gammal. Kriterierna är bland annat att stipendiaterna ska vara goda representanter för sporten.

Julie Axell Bramervaer har utsetts till årets kommande stjärna inom ponnyfälttävlan 2022. Hon är 14 år, bor i Helsingborg och tävlar för Hittarps Ridklubb. Tillsammans med ponnyn Odden's Replay har Julie genomfört sin första säsong i 1*-klass med fina resultat. Julie har på ett imponerande sätt matchat sin ponny till CCI1* internationell klass, där de främsta meriterna är en tredje placering och att vara bästa svenska ekipage i NM. Hon är en ryttare som lyssnar på sin tränare och försöker göra sitt bästa. Julie tränar hårt och har som mål att nå CCIP2* internationell nivå.

Årets kommande stjärna inom juniorfälttävlan 2022 är Wilma Bertilsson. 16-åringen rider som junior hästen Flavius, bor utanför Växjö och tävlar för Växsjöortens Fältrittklubb. Ekipaget har under året debuterat i 2*-klass med klara framgångar för att vara den första säsongen på den här nivån. Wilma har även hunnit med att starta fyra internationella 2* tävlingar. Hon har två år kvar som junior och fina möjligheter att skaffa mer rutin och erfarenhet. Hon har till nästa säsong tagits ut till juniorlandslagets spetsgrupp, som enda ekipage. Wilma är en ryttare som är målmedveten, ödmjuk och lyhörd. Målet är att ta sig till högsta nivån bland Europas juniorer.

Stipendierna från Petrus Kastenmans Minnesfond delades ut under Sweden International Horse Show av familjen Kastenman.

Publicerad:

Aktuellt