Annons
Annons

Distansritt på Friends Arena

Distansritt är en av de grenar Svenska Ridsportförbundet visar upp på mässarenan under SIHS. Foto: Pernilla Hägg.

Under Stockholm International Horse Show visar Svenska Ridsportförbundet upp några av ridsportens grenar på mässarenan. På söndagen var det dags för distansritt, en gren som passar alla som är intresserade av hästar och ridsport.

Distansritt, som i Sverige tävlas på distanser mellan 5 och 16 mil, är inte den lättaste grenen att visa upp på 30 minuter. På söndagen demonstrerar därför tre ekipage upp hur det går till i en så kallad ”grind”. Distansritt rids nämligen i flera delsträckor och mellan varje delsträcka läggs en vilotid, eller grind, där det är veterinärbesiktning och återhämtning som gäller innan ekipaget får rida vidare. I grinden gäller det att få ned hästens puls för att få fortsätta, för hästens välmående går självklart först. På mässarenan visar ekipagen hur detta går till, där hästarna sadlas om, tränsas av och svampas av för att sedan undersökas av veterinär.

Tidigare under hästfesten har mässpubliken bland annat fått se voltige, sportkörning och WE men även paradressyr.

Publicerad:

Aktuellt