Annons
Annons

Tysk trio i topp när Lövsta Top 10 Dressage drar igång

Det bjöds på dressyr av stjärnglänsande världsklass på Friends Arena under lördagen när toppekipage gjorde upp om segern i den Grand Prix som inleder Lövsta Top 10 Dressage. Vinsten gick till världsettan Jessica Von Bredow-Werndl och Tsf Dalera BB. På andraplats hittar vi Isabell Werth och tredjeplatsen gick till SIHS-debuterande Benjamin Werndl.

Top 10 Dressage är ett välkänt koncept för Friends-publiken då den prestigefyllda tävlingen genomförts under Sweden International Horse Show sedan 2017. Nytt för i år är att Lövsta Stuteri tar tävlingen vidare som Lövsta Top 10 Dressage men konceptet genomförs som vanligt via en inledande Grand Prix-klass och en avgörande Grand Prix Kür-final. I årets starka startfält Länk till annan webbplats. försvaras de svenska färgerna av toppryttarna Patrik Kittel och Therese Nilshagen.

Tyska dressyrdrottningen Jessica Von Bredow-Werndl är en riktig publikfavorit på Friends Arena och med sin Tsf Dalera BB dansade hon hem segern med en ritt som belönades med 83,065 procent.

- Pressen var hög men vi fick till en stark prestation, säger Jessica Von Bredow-Werndl på dagens presskonferens.
- Dalera är som en saga…jag njuter verkligen av varenda sekund jag tillbringar med henne både på och utanför arenan, fortsätter hon.

Det blev tyskt även på andra och tredje plats. Rutinerade Isabell Werth och DSP Quantaz blev tvåa medan Benjamin Werndl och Famoso Old kom trea. Benjamin har varit på Friends Arena flera gånger tidigare tillsammans med sin syster Jessica men det var första gången han fick chansen att rida själv och det blev en mycket lyckad debut då han med 78,348 procent slog till med personbästa.
-Det var som en dröm som blev sann. Jag njöt verkligen av varje ögonblick, säger han.

Patrik Kittel och Touchdown, Lövsta Top 10 Dressage. Fotograf: Roland Thunholm.

Patrik Kittel och Touchdown, bäste svensk i Lövsta Top 10 Dressage Grand Prix. Fotograf: Roland Thunholm.

Bäste svensk idag blev Patrik Kittel som med Touchdown landade på 77,892 procent, ett nytt rekord för ekipaget som idag räckte till en femteplats.
-Jag bjuder in för bra ryttare, skojade Patrik, som är dressyransvarig på SIHS.

Nu laddar dressyrstjärnorna för morgondagens kür och Jessica ser fram emot att visa den svenska publiken en ny kür till tonerna av Édith Piaf.
- Den är en slags love story, beskriver Jessica Von Bredow-Werndl sin kür.

RESULTAT Lövsta Top 10 Dressage

Grand Prix: 1) Jessica Von Bredow-Werndl, Tyskland, Tsf Dalera BB, 83,065 %
2) Isabell Werth, Tyskland, DSP Quantaz, 78,565 %
3) Benjamin Werndl, Tyskland, 78,348 %

Fullständig resultatlista Länk till annan webbplats.

Publicerad:

Aktuellt