Annons
Annons

Svenska ridsportmedaljörer hyllades på Friends Arena

Medaljregnet 2022 foto Roland Thunholm

Svenska Ridsportförbundet hyllar medaljörer på Friends Arena. Fotograf Roland Thunholm.

De svenska ridsportstjärnorna firades på lördagen av Svenska Ridsportförbundet på Friends Arena efter ännu ett nästan osannolikt framgångsrikt år.

Det har blivit tradition att Svenska Ridsportförbundet hyllar våra svenska ridsportstjärnor i strålkastarljuset på Friends Arena där årets mästerskapsmedaljer firas av hemmapubliken. Ifjol hade vi som bekant exempelvis två OS-medaljer att fira och 2022 bjuder på en minst lika stark medaljskörd med bland annat dubbla VM-guld.

Foto: Roland Thunholm- Det är en otrolig inspiration för sporten, vi ser ju hur vi vuxit i medlemsantal de senaste åren, säger Svenska Ridsportförbundets ordförande Ulf Brömster, som tillsammans med generalsekreterare Annika Tjernström är på plats på Friends Arena.

På plats att möta publikens jubel finns ett helt gäng medaljörer från tre grenar. Jeanna Högberg, som tog silver på unghäst-VM i dressyr med 6-årige Down Town, var först ut. Även Rolf-Göran Bengtsson, som dock inte var på plats på lördagen, tog medalj på unghäst-VM men då i hoppning där han vann guld med 7-årige Caillan.

Foto. Roland ThunholmFirades gjorde också dressyrens Young Rider-lag som i somras tog ett EM-brons tack vare Bianca Bosson, Ellen Hedbys, Linnéa Holmgren, Hedda Thunberg samt landslagsledaren Tina Due-Boje. Sportkörningens Linnea Kristiansen, som på Ryttargalan utsågs till Morgondagens stjärna, tog silver i U25-klassen i ungdoms-EM i sportkörning och hyllades tillsammans med landslagsledare Annika Borg.

Foto: Roland ThunholmSist men inte minst äntrar de svenska VM-hjältarna arenan till jublet från ett nära fullsatt Friends Arena där många i publiken ställer sig upp för att med all kraft kunna applådera hoppstjärnorna som i somras red hem dubbla VM-guld. Henrik von Eckermann, dubbel guldmedaljör och regerande världetta, är på plats med resten av guldlaget (guldreserven Rolf-Göran Bengtsson är dock som sagt inte på plats). Tillsammans mötte Malin Baryard Johnsson, Jens Fredricson, Peder Fredricson, Henrik von Eckermann och förbundskapten Henrik Ankarcrona, publikens jubel.

Så kommer framgångarna att fortsätta?
-Vi har ju en enkel devis. Svensk ridsport – världens bästa…, säger Ulf Brömster.

Publicerad:

Aktuellt