Annons
Annons

Seger för Evelina Söderström i Lövsta Future Challenge U25-final

Framtida dressyrstjärnor gjorde på lördagen upp om segern i Lövsta Future Challenge. Bland U25-ryttarna vann Evelina Söderström och Cilantro medan Maria Eriksson lotsade runt McGordon till en överlägsen seger bland de unga Grand Prix-hästarna.

Talangutvecklingskonceptet Lövsta Future Challenge för unga Grand Prix-hästar och U25-ryttare har som mål att utveckla svensk ridsport. På lördagen var det dags för den prestigefyllda finalen på Friends Arena dit ekipagen tagit sig genom kval. För de unga ryttarna avgjordes finalen i en FEI Grand Prix Kür medan de unga hästarna dansade fram till det nya Grand Prix-programmet för unga hästar. Bland de unga ryttarna gick det allra bäst för Evelina Söderström och Cilantro som segrade med 73,750 procent medan Maria Eriksson och McGordon plockade hem vinsten bland de unga hästarna på 72,184 procent.

Det var tight i toppen och hög klass på ridningen när U25-ryttarna gick in och satsade allt i finalen. Och det var spännande in i det sista då det stod mellan Evelina Söderström och Mary-Sophie Haid-Bondergaard med ”Robban”, hästen vars riktiga namn är Roberto Des Frettes och tidigare reds av Charlotte Haid-Bondergaard. Vann gjorde som sagt Evelina, som 2021/2022 ingick i ryttarutvecklingsprogrammet ATG Talang. Det är andra gången hon tävlar i strålkastarljuset på Friends Arena efter att tidigare ridit ponnyküren här 2015. Att rida på den stora arenan är ”väldigt mäktigt”, säger Evelina och berättar att hon idag fick lägga om planen lite efter att ha fått en miss tidigt i programmet som störde lite.

-Det är en ganska enkel och avskalad kür, säger Evelina och berättar att hon ska göra om den till nästa år och höja svårighetsgraden.
-Det är en väldigt härlig häst med mycket energi och alltid positiv, berömmer Evelina sin Cilantro som varit inom familjen i många år.

Prisutdelning Lövsta Future Challenge. Fotograf Roland Thunholm.

Medan det var jämnt i U25-klassen var det snarare storseger för Maria Eriksson och McGordon bland de unga hästarna som båda gjorde debut på Sweden International Horse Show i år. Känslan efter ritten var att arbetsmyran McGordon kunde gå programmet ett varv till, berättar Maria.

-Grejen med honom är att han vill. Han ställer alltid upp, är alltid rolig att rida och försöker alltid, säger Maria om McGordon.

Det var en lyckad helg på Friends Arena för de båda finalsegrarna som också tog hem vinsterna i fredagens uppvärmningsklass, en FEI Grand Prix U25 för de unga ryttarna och en Intermediere II för de unga hästarna.

RESULTAT U25:
1) Evelina Söderström/Cilantro, 73,750%
2) Mary-Sophie Haid-Bondergaard/Roberto Des Frettes, 73,360%
3) Victoria Karlsson/Cum Laude SVU, 70,835%
4) Jennifer Lindvall/Midt-West Casino, 67,580 %

RESULTAT Unga Grand Prix-hästar:
1) Maria Eriksson/McGordon, 72,184%
2) Mads Hendeliowitz/Milwaukee, 67,289%
3) Martin Ågevall, Romeona, 64, 895%

Publicerad:

Aktuellt