Annons
Annons

ATG:s paradressyrtalanger på SIHS mässarena

ATG-talanger visar upp paradressyr under SIHS 2022. Foto: Svenska Ridsportförbundet.

Paradressyr har vuxit de senaste åren med rekordmånga starter i årets SM. Sverige har många lovande ryttare på olika nivåer och under helgen var det dags för några av dem att visa upp sig på mässarenan under Sweden International Horse Show.

Under SIHS bjuds publiken inte bara på show och tävling på huvudarenan utan även mässarenan har ett fullspäckat program där Svenska Ridsportförbundet är med och presenterar flera av aktiviteterna Länk till annan webbplats.. På fredagen bjöds det bland annat på paradressyr där ATG-stjärnorna Sara Åhl Persson och Lord är med och visar upp sin gren.

- Han är mitt allt. Det är en sån himla frihet att hitta den där matchen som det är med Lord och min kropp. Att jag får känna mig självständig och bara en sån sak att jag kan ta mig ut i skogen, berättar Sara om sin welsh cob för publiken.

Paradressyr bedöms precis som vanlig dressyr, men med speciellt utformade program och där ryttarna tävlar i olika grader beroende på vad de har för funktionsvariation. ATG stöttar sedan länge landslaget i paradressyr och breddade tidigare i år satsningen inom grenen med ett talangprogram Länk till annan webbplats. inom paradressyr. Utöver Sara så ingår Emilia Dexhav och Clara Laurell i talangprogrammet och de är båda med från marken på fredagen. Clara är även med i Svenska Ridsportförbundets utvecklingsprogram nivå 3. Med på mässarenan är också Linnéa Henrysson och andalusiern Marocko.

- Mitt stora mål är att rida Paralympics, säger Emilia Dexhav till publiken.

- Jag är otroligt fascinerad av den här grenen, sporten, utövarna och framförallt hästarna, säger Sigrid Bergåkra, tränare och pararyttare, som är med och presenterar grenen.
- Man önskar att fler ekipage kunde hitta den här harmonin, hitta det här samspelet. Inte bara i para utan i fler grenar, fortsätter hon.

På lördagen ges en ny chans att se paradressyr på mässarenan. Hela programmet för mässarenan finns här: Program - SIHS (horseshow.se) Länk till annan webbplats.

Parahästen Lord har en fanclub.

Parahästen Lord har en fanclub på plats under SIHS. Foto: Svenska Ridsportförbundet.

Publicerad:

Aktuellt