Annons
Annons

Små marginaler för Henrik och King Edward i LGCT Super-GP

Så nära men ändå så långt bort. Med ett hårfint nedslag i båda rundorna slutade segerekipaget från 2021 sexa när LGCT Super-GP avgjordes i Prag.

Det var två rejäla banor som de 13 ekipagen ställdes inför i Prags Super-GP, en av årets största och mest prestigefulla klasser.

13 hinder, sexton språng i första omgången – 12 hinder och femton språng i andra. Visuella svårigheter, långa oxrar och distanser som utmanade – hela tiden med tiden som faktor. Årets alla GP-vinnare på Global Champions Tour fick ta fram det bästa de hade när de totalt 12 miljonerna i prispengar skulle fördelas.’

Henrik von Eckermann och King Edward (äg: Dufour Stables AG) inledde fint och gick mot en felfri ritt med bara två hinder kvar, men näst sista hindret föll och med låg de åtta inför omgång två.

Den svenske världsettan gjorde sedan vad han kunde för att sätta press på konkurrenterna i omgång två, men med ett nedslag även där hjälpte det inte att tiden var snabb.

Som enda svenska ekipage slutade superduon sexa i klassen som vanns av tyska Daniel Deusser på Scuderia 1918 Tobago Z. Deusser var en av två dubbelt felfria och vann till slut med knappt en och en halv sekund före Katrin Eckermann. I och med det sällar han sig till den exklusiva skaran som vunnit en Super-GP; Edwina Tops Alexander, Ben Maher och Henrik von Eckermann.

På söndagen avgörs LGCT Super Cup för de sex bästa lagen från semifinalen. Där rider Angelica Augustsson Zanotelli för sitt Madrid in Motions.

Tidigare på eftermiddagen var Peder Fredricson och Raadbjergs Bahia (äg: Toni A Paust) tiondeplacerad i en 1,50-hoppning.

Expressen sänder live från LGCT Super Cup  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Söndag 15.25 Super Cup final

GCT-TV sänder samtliga klasser live Länk till annan webbplats.
Start- och resultatlistor hittas här Länk till annan webbplats.

Till final i LGCT Super Cup går de sex bästa lagen i fredagens semifinal. Tre ryttare rider i varje lag och alla lag rider två omgångar där fel för samtliga tre räknas. Har flera lag samma antal fel räknas de tre ryttarnas tiderna i andra omgången samman och bestämmer placerigsordningen.

Regler för Super Cup hittas här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt